Date companie
 
 
 
 

Traian Băsescu crede că Elena Udrea trebuie să-și prezinte argumentele în fața procurorilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Februarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, udrea, dosar, coruptie, fratele, aparare, PMP, iohannis
 

În prima ieșire publică de când a părăsit Palatul Cotroceni, fostul președinte Traian Băsescu spus că speră ca Elena Udrea să demonstreze în justiție că a fost cinstită.

TRAIAN BĂSESCU, fost președinte al României ”Sper să se bucure de condiții corecte pentru a se putea apăra și sper să-mi confirme înca o dată că este un om cinstit. Am convingerea că dacă va avea șansa s-o facă, o va face.”

Băsescu a tras și un semnal de alarmă cu privire la abordarea fenomenului corupției.

TRAIAN BĂSESCU, fost președinte al României ”Există riscul să facem pași înapoi. Nu pot să nu observ că foarte mulți vor să pună corupția pe seama așazisului regim Băsescu.”

În ceea ce privește situația Elenei Udrea, fostul șef al statului vede o clarificare doar în justiție.

TRAIAN BĂSESCU, fost președinte al României ”Atâta timp cât procurorii ridică semne de întrebare, doamna Elena Udrea are obligația să se ducă în fața procurorilor să-și aducă argumentele.”

Traian Basescu s-a folosit de ocazia ieșirii sale publice pentru a-si apăra fratele.

TRAIAN BĂSESCU, fost președinte al României ”Ce i s-a întamplat fratelui meu este o înscenare. Mi se pare de cea mai joasă calitate propaganda pe care o fac unii oameni, care au avut și funcții importante în stat, legat de așa-zisa înregistrare a lui Bercea Mondial că ar fi ajuns bani la mine.”

Fostul președinte al României nu a ratat ocazia de a lansa o ironie la adresa actualului șef al statului, Klaus Iohannis, pentru pactul semnat cu partidele în domeniul apărării.

TRAIAN BĂSESCU, fost președinte al României ”Este o chestiune ridicolă! El a fost prezentat ca un mare succes, pactul pentru 2% la apărare în 2017. Vreau să stiți că există o hotărâre a C.S.A.T., care obligă guvernul să planifice 2%pentru armament, pentru 2016. Deci, marele succes al pactului este că a amânat cu un an atingerea nivelului la care România s-a angajat la intrarea în N.A.T.O..”

Traian Băsescu a mai spus că se așteaptă la acuzații privind întocmirea unor dosare în justiție la comanda sa.

TRAIAN BĂSESCU, fost președinte al României ”Nu exista măcar o intervenție a mea ca vreunui om să i se faca un dosar, și vă rog să respingeți această idee ori de cate ori aveți ocazia, pentru că acum nu mai sunt președinte. Orice procuror și judecător ar putea sa spună: ”Haide, domnul președinte, nu mi-ai spus mie să îl iau pe nu știu cine?” Nu! Pentru că am crezut că aceste instituții trebuie să fie independente de cel care le-a creat și dependente de lege.”

În final, Băsescu i-a avertizat pe membrii PMP că apropierea sa de ei îi va transforma în ținte ale atacurilor unor televiziuni de știri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Președintele Klaus Iohannis, în vizită la centrul de vaccinare de la Romexpo ( 19 Ianuarie 2021 )

  Până la 4.000 de persoane pot fi imunizate, zilnic, la centrul de vaccinare de la Romexpo din București. Este remarca președintelui Klaus Iohannis, care a vizitat, astăzi, acest centru de vaccinare.

 • Cătălin Ivan: Bogdan Stanoevici a pierdut lupta cu sistemul medical românesc ( 15 Ianuarie 2021 )

  Dispariția prematură a lui Bogdan Stanoevici a lăsat un gol imens pentru cei care l-au cunoscut și apreciat. După o carieră pe scenă și pe marile ecrane, a dorit să se implice în politică, pentru că își dorea o reformă reală a României. Atacat de virusul SARS-CoV-2, sistemul de sănătate românesc nu a fost suficient pentru a-l salva. Un mesaj emoționant vine de la liderul Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, care l-a cunoscut bine pe Bogdan. Au fost adversari politici în 2019, când au candidat la alegerile prezidențiale, dar cu un proiect de țară cu multe similitudini, colegi mai târziu, regăsindu-și puncte comune în dorința de a pune sănătatea și educația în prim plan.

 • Liderii, la vot ( 6 Decembrie 2020 )

  Președintele țării și liderii politici au votat încă de la primele ore ale dimineții. Fiecare, a explicat pentru ce votează.

 • 12 persoane, reținute în urma perchezițiilor în spitalele suport COVID din Brașov și Harghita ( 4 Decembrie 2020 )

  12 persoane, printre care și șeful Biroului de Operațiuni Speciale Brașov, au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate, joi, în patru spitale suport COVID din municipiul Brașov și din județul Harghita. Procurorii anticorupție...

 • Piețele vor fi redeschise la finalul săptămânii, a anunțat președintele Klaus Iohannis ( 2 Decembrie 2020 )

  Piețele vor fi redeschise la finalul acestei săptămâni, a anunțat, astăzi președintele Klaus Iohannis. El a precizat că decizia a fost luată după discuții cu specialiștii.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2