Date companie
 
 
 
 

Traian Băsescu crede că Elena Udrea trebuie să-și prezinte argumentele în fața procurorilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Februarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, udrea, dosar, coruptie, fratele, aparare, PMP, iohannis
 

În prima ieșire publică de când a părăsit Palatul Cotroceni, fostul președinte Traian Băsescu spus că speră ca Elena Udrea să demonstreze în justiție că a fost cinstită.

TRAIAN BĂSESCU, fost președinte al României ”Sper să se bucure de condiții corecte pentru a se putea apăra și sper să-mi confirme înca o dată că este un om cinstit. Am convingerea că dacă va avea șansa s-o facă, o va face.”

Băsescu a tras și un semnal de alarmă cu privire la abordarea fenomenului corupției.

TRAIAN BĂSESCU, fost președinte al României ”Există riscul să facem pași înapoi. Nu pot să nu observ că foarte mulți vor să pună corupția pe seama așazisului regim Băsescu.”

În ceea ce privește situația Elenei Udrea, fostul șef al statului vede o clarificare doar în justiție.

TRAIAN BĂSESCU, fost președinte al României ”Atâta timp cât procurorii ridică semne de întrebare, doamna Elena Udrea are obligația să se ducă în fața procurorilor să-și aducă argumentele.”

Traian Basescu s-a folosit de ocazia ieșirii sale publice pentru a-si apăra fratele.

TRAIAN BĂSESCU, fost președinte al României ”Ce i s-a întamplat fratelui meu este o înscenare. Mi se pare de cea mai joasă calitate propaganda pe care o fac unii oameni, care au avut și funcții importante în stat, legat de așa-zisa înregistrare a lui Bercea Mondial că ar fi ajuns bani la mine.”

Fostul președinte al României nu a ratat ocazia de a lansa o ironie la adresa actualului șef al statului, Klaus Iohannis, pentru pactul semnat cu partidele în domeniul apărării.

TRAIAN BĂSESCU, fost președinte al României ”Este o chestiune ridicolă! El a fost prezentat ca un mare succes, pactul pentru 2% la apărare în 2017. Vreau să stiți că există o hotărâre a C.S.A.T., care obligă guvernul să planifice 2%pentru armament, pentru 2016. Deci, marele succes al pactului este că a amânat cu un an atingerea nivelului la care România s-a angajat la intrarea în N.A.T.O..”

Traian Băsescu a mai spus că se așteaptă la acuzații privind întocmirea unor dosare în justiție la comanda sa.

TRAIAN BĂSESCU, fost președinte al României ”Nu exista măcar o intervenție a mea ca vreunui om să i se faca un dosar, și vă rog să respingeți această idee ori de cate ori aveți ocazia, pentru că acum nu mai sunt președinte. Orice procuror și judecător ar putea sa spună: ”Haide, domnul președinte, nu mi-ai spus mie să îl iau pe nu știu cine?” Nu! Pentru că am crezut că aceste instituții trebuie să fie independente de cel care le-a creat și dependente de lege.”

În final, Băsescu i-a avertizat pe membrii PMP că apropierea sa de ei îi va transforma în ținte ale atacurilor unor televiziuni de știri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • România, codașă în U.E. la digitalizare și la utilizarea serviciilor online ( 16 Octombrie 2020 )

  România se află mult sub media Uniunii Europene în privința integrării tehnologiei digitale sau a utilizarii serviciilor online. Cel puțin așa a afirmat președintelui Klaus Iohannis, într-un mesaj transmis participanților...

 • Nicușor Dan și-a proclamat victoria, chiar după închiderea scrutinului ( 28 Septembrie 2020 )

  Rezultatele parțiale după numărarea voturilor de la scrutinul pentru alegerile locale confirmă victoria candidatului susținut de PNL și USR-PLUS, Nicușor Dan, în cursa pentru Primăria Capitalei. Aseară, după...

 • Tronsonul de autostradă Iernut - Chețani, deschis circulației ( 18 Septembrie 2020 )

  O nouă arteră rutieră importantă, deschisă circulației! Tronsonul Iernut - Chețani, parte din Autostrada Transilvania, însemnând aproape 18 kilometri de șosea în plus, a fost inaugurat, astăzi. La inaugurarea tronsonului...

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 • Procurorii au clasat dosarul 'Sparanghelul' ( 24 Iulie 2020 )

  Dosarul „ Sparanghelul” a fost clasat de procurori, pe motiv că nu s-a comis nimic ilegal! Ancheta în acest caz a început în prima parte a lunii aprilie, după ce Biroul de Poliție Transporturi Aeriene Cluj s-a sesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce aproape 2.000 de oameni, veniți din toate zonele țării, s-au imbulzit, fără a respecta condițiile de distantare, așteptând să fie preluate de curse charter pentru a ajunge la munca, la fermele de sparanghel din Germania.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2