Date companie
 
 
 
 

Traian Băsescu critică ”Declarația de la Roma”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Martie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, europa, roma, declaratie, reactie, iohannis, viteze, ritmuri
 

Reacție tranșantă a fostului președinte Traian Băsescu, privind "Declarația de la Roma"! Fostul șef de stat a postat, astăzi, un comentariu pe pagina sa de facebook, în care precizează că declarația adoptată la Summitul aniversar al UE, desfășurat la Roma, a stabilit, fără echivoc, o Uniune Europeană cu mai multe viteze, chiar dacă vitezelor diferite li se spune "ritmuri diferite”. Traian Băsescu spune că Germania, Franța și Olanda vor fi țările care vor da direcția, iar celelalte state membre vor fi libere să o urmeze "dacă vor sau dacă pot”. Acesta a ținut să menționeze că liderii politici din România au obligația să înțeleagă acest lucru, să-l explice populației și să acționeze în consecință. Comentariul fostului președinte vine după ce acrtualul președinte, Klaus Iohannis, declara, ieri, că sintagma "Europa cu două viteze" nu a mai existat în discursul liderilor europeni și susținea că pericolul divizării blocului comunitar a trecut.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Ați constatat cu toții, până și din discursul liderilor, pur și simplu, a dispărut sintagma „Europa cu două viteze" sau „Europa cu mai multe viteze" sau „Europa cercurilor concentrice". Pasajul la care vă referiți este în perfectă consonanță cu tratativele, deci reflectă situația de acum a Uniunii și este ceea ce am descris eu mai devreme, în scurta mea prezentare, cu sintagma „colaborare consolidată. S-a dovedit că este din când în când cazul de proiecte unde nu toată lumea vrea să intre de la început. Cred că s-a înțeles destul de bine deja după aceste discuții care au fost preliminare, nu se poate merge pe ideea Europei cu mai multe viteze. Pur și simplu nu este posibil. Ne-am întoarce în timp și nu-și dorește absolut nimeni să facem în Uniune pași înapoi. Noi vrem să facem pași înainte. Toți vor o Uniune mai puternică, o Uniune care face față mai bine crizelor, în definitiv o Uniune care răspunde solicitărilor cetățenilor europeni."

Klaus Iohannis a subliniat că este necesar ca Uniunea să evolueze permanent în sensul consolidării acelor politici care asigură fundamentul și eficiența Uniunii și că niciun lider european nu își dorește pași înapoi de la ceea ce s-a realizat până acum. Liderii europeni au semnat sâmbătă o declarație de unitate în sperața reînnoirii angajamentului european în piața Capitoliului, în același loc unde cele șase țări fondatoare au semnat în urmă cu șase decenii Tratatul de la Roma - piatra de temelie a Comunității Economice Europene și a UE.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Tronsonul de autostradă Iernut - Chețani, deschis circulației ( 18 Septembrie 2020 )

  O nouă arteră rutieră importantă, deschisă circulației! Tronsonul Iernut - Chețani, parte din Autostrada Transilvania, însemnând aproape 18 kilometri de șosea în plus, a fost inaugurat, astăzi. La inaugurarea tronsonului...

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 • Elevii vor intra în școli doar cu declarație semnată de părinți ( 19 August 2020 )

  Elevii vor merge la școală cu declarație semnată de părinți! Începând din 14 septembrie, copiii vor fi primiți la ore doar după ce vor prezenta o declarație pe proprie răspundere, semnată de către părinți, potrivit ghidului cu normele sanitare publicat de Ministerul Sănătății. 

 • Starea de alertă va fi prelungită, a anunțat Klaus Iohannis ( 15 Iulie 2020 )

  Starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile! Anunțul a fost făcut de către șeful statului, Klaus Iohannis, după o întrevedere cu premierul Ludovic Orban, precum și cu mai mulți miniștri și consilieri prezidențiali.

 • Persoanele afectate de inundații, sprijinite de către autorități ( 24 Iunie 2020 )

  Șeful statului, îngrijorat din cauza inundațiilor care au făcut prăpăd în majoritatea regiunilor țării! Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate românilor afectați de efectele vremii nefavorabile și a dat asigurări că aceștia vor fi ajutați.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2