Date companie
 
 
 
 

Traian Băsescu critică ”Declarația de la Roma”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Martie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, europa, roma, declaratie, reactie, iohannis, viteze, ritmuri
 

Reacție tranșantă a fostului președinte Traian Băsescu, privind "Declarația de la Roma"! Fostul șef de stat a postat, astăzi, un comentariu pe pagina sa de facebook, în care precizează că declarația adoptată la Summitul aniversar al UE, desfășurat la Roma, a stabilit, fără echivoc, o Uniune Europeană cu mai multe viteze, chiar dacă vitezelor diferite li se spune "ritmuri diferite”. Traian Băsescu spune că Germania, Franța și Olanda vor fi țările care vor da direcția, iar celelalte state membre vor fi libere să o urmeze "dacă vor sau dacă pot”. Acesta a ținut să menționeze că liderii politici din România au obligația să înțeleagă acest lucru, să-l explice populației și să acționeze în consecință. Comentariul fostului președinte vine după ce acrtualul președinte, Klaus Iohannis, declara, ieri, că sintagma "Europa cu două viteze" nu a mai existat în discursul liderilor europeni și susținea că pericolul divizării blocului comunitar a trecut.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Ați constatat cu toții, până și din discursul liderilor, pur și simplu, a dispărut sintagma „Europa cu două viteze" sau „Europa cu mai multe viteze" sau „Europa cercurilor concentrice". Pasajul la care vă referiți este în perfectă consonanță cu tratativele, deci reflectă situația de acum a Uniunii și este ceea ce am descris eu mai devreme, în scurta mea prezentare, cu sintagma „colaborare consolidată. S-a dovedit că este din când în când cazul de proiecte unde nu toată lumea vrea să intre de la început. Cred că s-a înțeles destul de bine deja după aceste discuții care au fost preliminare, nu se poate merge pe ideea Europei cu mai multe viteze. Pur și simplu nu este posibil. Ne-am întoarce în timp și nu-și dorește absolut nimeni să facem în Uniune pași înapoi. Noi vrem să facem pași înainte. Toți vor o Uniune mai puternică, o Uniune care face față mai bine crizelor, în definitiv o Uniune care răspunde solicitărilor cetățenilor europeni."

Klaus Iohannis a subliniat că este necesar ca Uniunea să evolueze permanent în sensul consolidării acelor politici care asigură fundamentul și eficiența Uniunii și că niciun lider european nu își dorește pași înapoi de la ceea ce s-a realizat până acum. Liderii europeni au semnat sâmbătă o declarație de unitate în sperața reînnoirii angajamentului european în piața Capitoliului, în același loc unde cele șase țări fondatoare au semnat în urmă cu șase decenii Tratatul de la Roma - piatra de temelie a Comunității Economice Europene și a UE.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Analize în plin război ( 25 Februarie 2022 )

  Conflictul dintre Ucraina și Rusia nu se va opri aici, consideră conf. univ. dr. Alba Popescu, specialistă în geopolitică și studii de securitate.

 • Înainte de valul patru ( 4 August 2021 )

  Klaus Iohannis susține că nu acceptă discriminări în privința românilor nevaccinați! Șeful statului a declarat, în cadrul unei vizite efectuate în Parcul Natural Comana, că pandemia nu poate fi învinsă prin discriminare, ci prin vaccinare.

 • Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, dezvinovățiri și acuzații ( 16 Aprilie 2021 )

  Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a avut, astăzi, o primă reacție după ce a fost demis de premierul Florin Cîțu. Într-o conferință de presă maraton, Voculescu a lansat numeroase acuzații la...

 • Președintele Klaus Iohannis, în vizită la centrul de vaccinare de la Romexpo ( 19 Ianuarie 2021 )

  Până la 4.000 de persoane pot fi imunizate, zilnic, la centrul de vaccinare de la Romexpo din București. Este remarca președintelui Klaus Iohannis, care a vizitat, astăzi, acest centru de vaccinare.

 • Gimnastele de aur, întâmpinate cu aplauze și flori, la revenirea în țară ( 22 Decembrie 2020 )

  Gimnastele de aur ale României au revenit în țară, încununate de laurii câștigați la Campionatele Europene de gimnastică artistică feminină de la Mersin din Turcia. Gimnastele Ana Bărbosu și Iulia Trestianu, legitimate...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2