Date companie
 
 
 
 

Traian Băsescu, somat de un judecător C.S.M. să deconspire ofițerii acoperiți din magistratură

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Septembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, general, ofiter, procuror, csm, dumbrava, externe, armata, serviciul, melescanu, informatii, magistrat, dobritoiu, nitu, turcescu, acoperit
 

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a declarat că Parchetul instanței supreme evaluează situația în cazul lui Robert Turcescu, după ce acesta a dezvăluit că a fost ofițer acoperit. Tiberiu Nițu a adăugat că nu poate spune când anume se va stabili o decizie, privind o eventuală anchetă pentru o infracțiune.

TIBERIU NIȚU, procurorul general al României "Evaluăm împrejurarea și situația creată. Dacă această situație este de natură să constituie sau să ne ducă pe noi la concluzia că sunt indicii în legătură cu săvârșirea unei infracțiuni, ne sesizăm. Dacă nu, nu!"

Totodată, un membru al Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Horațiu Dumbravă, i-a cerut președintelui Traian Băsescu să verifice dacă magistrații sunt colaboratori ai serviciilor de informații.

HORAȚIU DUMBRAVĂ, judecător, C.S.M. "Fac apel la domnia sa ca, în ultimele zile de mandat, să își îndeplinească datoria constituțională și legală și să procedeze la verificarea tuturor declarațiilor procurorilor și judecătorilor, dacă sunt sau nu colaboratori ai serviciilor de informații."

Solicitarea judecătorului vine în contextul în care jurnalistul Robert Turcescu s-a deconspirat ca fiind ofițer sub acoperire, iar Traian Băsescu susține că un candidat la președinție ar fi fost ofițer al serviciilor secrete. Fostul ministru al apărării, Corneliu Dobrițoiu, a apreciat că autodenunțul lui Turcescu este doar o mascaradă. El a subliniat că Robert Turcescu nu avea dreptul să fie locotenent-colonel în rezervă al armatei, pentru că nu făcuse armata. Totodată, Dobrițoiu a cerut audierea actualului ministru al Apărării.

CORNELIU DOBRIȚOIU, fost ministru al Apărării "Vom solicita M.Ap.N. să fie prezent la discuții pe această temă să vedem poziția. Oricum, este un act formal pe care îl facem din dorința de a avea argumente în plus, pentru a desființa atitudinea aberantă a lui Turcescu."

"Subiectul agentilor sub acoperire este unul fabricat", sustine și fostul șef al Serviciului de Informații Externe, Teodor Meleșcanu.

TEODOR MELEȘCANU, fost șef al Serviciului de Informații Externe "Din punctul meu, este un nonsubiect, care nu răspunde în niciun fel preocupărilor și intereselor românilor. Este un subiect fabricat!"

Ministerul Apărării Naționale a anunțat, într-un comunicat, că nu face comentarii în urma afirmațiilor lui Robert Turcescu. Duminică, jurnalistul a dezvăluit pe blogul sau că a fost locotenent-colonel sub acoperire al Direcției de Informații a Armatei. Dezvăluirea a fost însoțită de copii ale unui livret militar cu fotografia sa și două state de plată. Pe livretul militar apare ștampila M.Ap.N..« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2