Date companie
 
 
 
 

Tramvaiele din Iași, vândute de A.N.A.F. pentru recuperarea datoriilor R.A.T.P.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : datorii, transport, iasi, licitatie, agentia, stat, fiscala, administrare, regia, faliment, tramvaie
 

Regia Autonomă de Transport Public din Iași este în pragul falimentului, după ce, în ultimii 15 ani, a acumulat datorii la stat de aproape 150 de milioane de lei, iar Agenția Națională de Administrare Fiscală a hotărât să scoată la licitație 22 de tramvaie. Reprezentanții ANAF speră să obțină, astfel, 700.000 de lei.

MARIA ȚĂRAN, purtător de cuvânt, D.G.F.P. Iași "Direcția de Administrare Mari Contribuabili din cadrul A.N.A.F., în subordinea căreia se află acest contribuabil debitor, va proceda la o altă ședință de licitație publică, în perioada imediat următoare, pentru că se urmărește recuperarea debitelor de la acest contribuabil."

ADRIAN MIHAI, purtător de cuvânt, R.A.T.P. Iași "Pe lângă datoria pe care noi am acumulat-o la bugetul de stat, de aproximativ 30 de milioane de lei, se adaugă majorări penalități, chiar mai mari decât această sumă. Undeva pe la 143 de milioane."

Primăria municipiului Iași se gândește, deja, să înființeze o altă societate de transport, care să preia activitatea R.A.T.P..

MIHAI CHIRICĂ, viceprimar, Iași "Această regie trebuie să fie transformată în societate comercială, dar legea societăților comerciale spune că, atunci când nivelul datoriilor, adică al pasivelor este mai mare decât al activelor, în mod automat, societatea comercială intră în insolvență. Prin urmare, orice pas faci cu regia asta, se duce în faliment."

Conducerea R.A.T.P. Iași susține că nu a efectuat plățile către buget, deoarece Primăria Iași nu a plătit de mult gratuitățile oferite lunar celor 30.000 de pensionari din oraș. Sumele în cauză depășesc 20 de milioane de lei pe an. În cadrul Regiei Autonome de Transport Public Iași lucrează peste 1.000 de oameni.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2