Date companie
 
 
 
 

Transport ilegal de solzi de pangolin cu destinația România, capturat la Istanbul

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, aeroport, istanbul, diplomat, congo, pangolin, solzi
 

Un transport de peste 1.200 de kilograme de solzi de pangolin, evaluat la aproximativ 1,5 milioane de euro, a fost descoperit de autorități pe Aeroportul Internațional Istanbul! Încarcatura cu solzi plecase din orașul congolez Goma și urma să ajunga în Romania via Istanbul, iar pe aeroportul din Kinshasa a fost îmbarcată în locul unui transport declarat de mobila. Responsabilii serviciului vamal de pe aeroport au fost reținuți. Potrivit Mediafax care citează a RFI, un bărbat s-a prezentat la biroul vamal de pe aeroportul internațional din Kinshasa. Onul care lucra pentru o agenție de turism, a pretins că acționează în numele unui presupus diplomat român. Romania nu are ambasada în Republica Democrată Congo și reprezentarea diplomatică și consulară a României este asigurată de ambasada României în Angola. Anchetatorii congolezi au fost sesizați de către biroul turc de la Interpol. Alți angajati din cadrul acelorași servicii au fost arestați cu câteva săptămâni în urmă într-un alt caz de trafic cu solzi de pangolin și colți de fildeș care aveau ca destinație Japonia si Vietnam.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Carnea de pangolin este considerată o delicatesă, solzii se folosesc în medicina tradițională chineză pentru tratarea unor afectiuni, printre care astmul și artrita. Pangolinul este declarat animal protejat din septembrie 2016 prin Convenția internațională privind comerțul cu specii amenințate cu dispariția. Pangolinul a câștigat titlul de neinvidiat de cel mai traficat mamifer din lume."


Pangolinul este al treilea cel mai braconat animal din lume, după elefanți și rinoceri. Pangolinii sunt vânați pentru carnea și solzii lor în Asia și Africa. Traficul este alimentat în special de cererea din China și Vietnam, potrivit organizațiilor pentru drepturile animalelor. Circa un milion de pangolini au fost capturați în ultimii zece ani în pădurile din Asia și Africa.


Transport ilegal de solzi de pangolin cu destinația România, capturat la Istanbul

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2