Date companie
 
 
 
 

Transportatorii așteaptă ore în șir, pentru a putea intra în Ungaria

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Martie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vama, sofer
 

Cozi infernale, pentru transportatorii care vor să intre în Ungaria! Șoferii de camioane au de înfruntat cozi ce se întind pe câțiva kilometri, pentru a putea ajunge la vecinii ungari, prin vama Borș, din județul Bihor.

TEODOR, șofer camion

"Foarte greu de mișcă. Avem două vămi, dar nu se întâmplă absolut nimic. O oră jumate, cam 12 camioane am înaintat. Teroare...nervi mulți trebuie să ai."

VIOREL, șofer camion

"Se stă foarte mult. Controalele sunt foarte mari și nu prea se lucrează, n-au chef de lucru, nici românii, nici ungurii."

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră susțin că au cerut autorităților maghiare implementarea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului.

prin telefon: LAURA BONDAR, purtător de cuvânt, I.T.P.F. Oradea

"În prezent, se înregistrează timpi de așteptare în PTF Borș 2, avem 110 minute. Se lucrează pe două artere. Iar la PTF Borș 1, sunt 30 de minute și se lucrează pe trei artere."

Șoferii susțin că pierd ore prețioase așteptând în vamă și nu ajung la timp pentru a descărca marfa, iar firmele de transport pentru care lucrează sunt pasibile de amenzi consistente.

TEODOR, șofer camion

"Ca orice transportator, avem riscuri. Dar pe ei nu-i interesează că am pierdut cursa sau că firmele pe care nu le-am onorat nu mai lucrează cu noi."

Autoritățile le recomandă conducătorilor auto să verifice în prealabil, timpii de așteptare din fiecare punct vamal, prin intermediul aplicației online pusă la dispoziție de Poliția de Frontieră.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2