Date companie
 
 
 
 

Transportul public din București-Ilfov, reorganizat până în toamnă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Mai 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proiect, transport public
 

Transportul public din zona București-Ilfov va intra, începând cu luna aceasta, într-un proces de reorganizare. Anunțul a fost făcut de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov. Proiectul își propune să optimizeze actuala rețea de transport de la nivelul întregii regiuni.

IRINA CODREANU, reporter
„Reorganizarea vizează crearea de benzi proprii pentru transportul în comun, extinderea pistelor pentru biciclete, încurajarea modurilor alternative de transport, dar și alte măsuri. Tot în acest an, vor fi puse bazele Proiectului de Tren Metropolitan. La nivel european, această modalitate de transport este tot mai frecvent utilizată.”

Noul sistem va avea în vedere dezvoltarea durabilă a regiunii, până în anul 2030, ținând cont și de proiectele din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă și dezvoltarea continuă a zonei. O altă măsură va fi eficientizarea liniilor urbane și regionale, așa cum a fost cazul liniei urbane 135. Aceasta pătrundea foarte mult în Județul Ilfov, astfel că, a fost reorganizată, prin înființarea unei linii regionale și reorganizarea unor linii urbane și regionale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2