Date companie
 
 
 
 

Trei avioane F-16 Fighting Falcon, în dotarea Forțelor Aeriene Române

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Octombrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, avioane, aeriene, F16, Portugalia, fighting, falcon, forteșe
 

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon au intrat oficial în dotarea Forțele Aeriene Române! Avioanele de luptă fac parte din escadrila de 12 aparate de zbor multirol incluse în acordul româno-portughez privind astfel de achiziții. Ultimele trei avioane ale escadrilei de F-16 au fost recepționate la baza Aeriană 86 de la Borcea.

MIRCEA DUȘA, secretar de stat, Ministerul Apărării "În 2013, am demarat programul de înzestrare cu avioane F-16. Programul a început în 2013 împreună cu partenerii din Portugalia. Fiecare am fost parteneri serioși și astfel în 2017 avem livrate cele 12 avioane."

Primele șase aeronave au intrat în dotarea Forțelor Aeriene Române în urmă cu un an, iar următoarele trei la finele anului trecut. Piloții care au lucrat pe aeronavele MIG 21 LANCER spun că F-16 sunt avioane mult mai ușor de manevrat.

VLAD CREȚU, locotenent comandor "Sunt luni întregi de pregătire teoretică și practică la simulator. Când faci prima misiune cu F-16 multe din comenzi sunt familiare. După care ești surprins de ușurința cu care se manevrează din punct de vedere al tehnicii de pilotaj."

După încheierea ceremoniei a avut loc o demonstrație de zbor a avioanelor de luptă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2