Date companie
 
 
 
 

Trei hoti de cablu au anihilat sistemele de comunicare si semnalizare, lângã Buzãu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : moldova, hoti, bucuresti, vechi, trenuri, fier, subteran, sistem, semnalizare, comunicatii, cablu
 

Trenurile care circulã între Bucuresti si Moldova au întârzieri de pânã la o jumãtate de orã din cauza unor defectiuni la sistemul de semnalizare si comunicatii. Defectiunile au fost produse de trei hoti, care au tãiat în apropiere de Buzãu o bucatã de cablu subteran, pentru a-l duce la fier vechi.

AMBIANTÃ (zgomotul trenului, in deplasare)

Toate semnalele luminoase si acustice de pe un tronson de 15 kilometri, dintre Buzãu si satul Boboc, s-au închis brusc joi dupã-amiazã. Toate cursele feroviare de pe aceastã rutã au fost restrictionate. Între timp, lucrãtorii de la întretinere au descoperit cauza: lipsa unei bucãti de cablu subteran.

VALENTIN SORICÃ, inginer întretinere CF "S-a redus viteza de circulatie si implicit oamenii asteaptã prin gãri. Aceste cabluri folosesc la semnalizare, deci noi la garã avem cablu de semnalizare si unul de telecomunicatii, cel mai gros. Semnalele au fost stinse, s-a mers pe distanta Buzãu- Bobocu cu maxim 20 de km/h."

Cablul fusese tãiat de trei tineri din Buzãu, care voiau sã-l valorifice la o societate de colectare a fierului vechi. Pentru a ajunge la adâncimea unde se afla cablul de cupru, cei trei au închiriat un buldoexcavator.

MARCEL BÃRBULESCU, comisar sef, Politia TF Buzãu "S-a reusit depistarea si prinderea în flagrant a autorilor în persoana a trei locuitori din Buzãu."

VOX "Am vãzut cã sunt aici niste fiare si era un cablu sãpat. Nu ne-am dat seama cã sunt ale CFR-ului, nu ne-am dat seama."

Cei trei hoti de cablu de la calea feratã au fost retinuti pentru 24 de ore si vor fi cercetati penal pentru furt calificat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2