Date companie
 
 
 
 

Trei români au murit, iar alți 18 au fost răniți, într-un grav accident rutier produs în Ungaria

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : accident, morti, raniti, militar, microbuz, Ungaria, romani, avion, victime, arafat
 

Trei români au murit și alți 18 sunt grav răniți, în urma unui accident în lanț, produs în Ungaria, pe autostrada M5, la aproximativ 25 de kilometri sud-vest de Budapesta.

prin telefon: SORIN AMARIEI, administrator firmă transport "Am avut un ghinion crunt, pentru ca tirul ne-a gasit tocmai pe noi in drum. Este un microbuz cu 20 plus unu locuri. Vina nu este a lui. Șoferul tirul a intrat fara nici cea mai mica urma de franare si nu numai in noi, pur si simplu a spulberat alte cateva autoturisme."

Răniții au fost transportați de urgență la patru spitale din Ungaria, dar autoritățile de la București au anunțat că vor fi transferați cu un avion militar, la unități sanitare din țară. Întreaga acțiune este coordonată de secretarul de stat, Raed Arafat.

BRÂNDUȘA PREDESCU, purtător de cuvânt, M.A.E. "O singurã persoanã, dintre cei 18, s-ar afla, se pare, intr-o stare mai grava. Aceasta persoana a fost luata de la fata locului si transportata, cu un elicopter, si tranportat la un spital. Printre victime se afla si doi copii minori, dar se afla in afara oricarui pericol."

VICTOR PONTA, premierul României "Domnul Arafat, însotit de o echipa de specilisti, va decola spre Budapesta cu un avion militar pregatit pentru asistenta medicala. Consulul, tot personalul ambasadei din Ungaria, sunt in contact cu autoritatile maghiare."

prin telefon: RAED ARAFAT, secretar de stat, Ministerul Sănătății "O sa plecam cu patru doctori, 7 asistenti de la S.M.U.R.D., plus colegi de la minister. Una dintre aceste aeronave, e Spartan, ne va permite, daca e nevoie, sa-i aducem pe toti inapoi."

EUGEN NICOLĂESCU, ministrul Sănătății "La Budapesta, echipa de medici si asistenți va merge in cele 5 spitale, unde sunt cei 18 raniti, ca sa fie evaluati. Dupa evaluare, se va decide daca sunt transportabili sau nu. Cei transportabili vor veni cu avionul in tara si se va continua tratamentul, in România."

Potrivit autorităților maghiare, în accident au fost implicate trei microbuze, un camion și cinci autoturisme. Românii se aflau într-unul dintre microbuze, care circula pe ruta Galați - Milano. Din primele investigații, se pare că accidentul s-a produs din cauză că șoferul camionului circula cu viteză. Secretarul de stat, Raed Arafat a precizat că Ministerul Sănătății, Ministerul de Externe, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale au o misiune comună, aceea de a acorda sprijin victimelor cumplitului accident.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2