Date companie
 
 
 
 

Trei șefi de secții electorale din Mehedinți au fost trimiși în judecată, în dosarul referendumului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : judecata, procurori, votul, referendum, anticoruptie, sefi, falsificat, votare, sectii
 

Trei șefi de secții de votare din Mehedinți au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție. Ei sunt acuzați că, la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu, au pus în urne voturi fictive și au falsificat semnături pe listele electorale. Unul dintre cei care au intrat în vizorul oamenilor legii este președintele secției de votare din localitatea Gârla Mare.

AMBIANȚĂ "Sã fiu trimis în judecatã, nici prin vis nu-mi trecea! E ceva de nedescris!"

Acuzatul susține că singura lui vină este că nu a verificat listele suplimentare.

DUMITRU MIREA, președinte, Secția de Votare Gârla Mare "A întocmit-o altcineva deci pe care am rugat-o eu sã o întocmeascã deoarece toți membri secției de votare nu știa să scrie."

Potrivit procurorilor, cei trei ar fi reușit să fraudeze aproape o mie de voturi. Ei ar falsificat mai multe documente ale biroului electoral, prin înscrierea unor persoane fictive având CNP-uri invalide. Și asta în condițiile în care seriile și numerele cărților de identitate menționate în dreptul acestor alegători aparțin altor persoane decât celor înscrise pe listă.

VOX "Bãiatul meu de la Deva a fost la alegeri la Deva acolo, în secția de votare. Și noru-mea și el. Și ei au fost bãgați și aici. Eu le-am zis. Ce cautã noru-mea și fiu-meu aici la votare?"

VOX "Este bãrbatu-sãu mort de șase ani și a fost trecut și ãla pe listã."

La audieri au fost chemați și localnicii care au apărut în acte că ar fi votat de mai multe ori.

VOX "- Am fost bolnavã rãu, n-am votat și m-am pomenit cã m-a luat poliția. - Ai votat ori nu? - N-am votat cã sunt bãtrânã rãu."

Dosarul referendumului în care sunt cercetați cei trei președinți de secții din Mehedinți a fost înaintat spre soluționare Judecătoriei Drobeta Turnu Severin. Acuzații riscă o pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Până acum, există aproximativ 500 de dosare penale referitoare la fraudele de la consultarea populară din vară. Sub învinuire au fost puși și doi lideri USL, Liviu Dragnea și Theodor Atanasiu, suspectați că ar fi influențat rezultatele votului de la referendum.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2