Date companie
 
 
 
 

Trei senatori propun castrarea chimicã a pedofililor și violatorilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proiect, lege, senatori, castrare, chimica, violatori, pedofili
 

Propunere legislativă de castrare chimicã temporarã a pedofililor și violatorilor. Potrivit proiectului întocmit de trei senatori, pedofilii și violatorii recidiviști ar putea fi supuși unui tratament hormonal temporar, iar deținuții care l-ar accepta, ar putea ieși din închisoare mai devreme. Dacă proiectul va fi aprobat de legislativ, tratamentul hormonal va fi însoțit de terapie psihologică.

CIPRIAN ROGOJAN, senator PDL "Trebuie sã fim foarte atenți cu viitorul nostru. E viitorul copiilor noștri, care nu trebuie sã mai fie abuzați!"

GABRIELA FIREA, senator PSD "Existã și o altã statisticã neștiutã! Familiile care nu declarã ceea ce li se întâmplã, din considerente lesne de înțeles, implicații sociale, ca acel copil sã nu fie renegat și exclus!"

În proiectul legislativ se precizează cã durata castrãrii chimice ar trebui aplicată pânã la maximum trei ani. Biserica Ortodoxã Românã considerã cã un astfel de tratament meritã să fie luat în calcul. La întocmirea proiectului, senatorii s-au inspirat din legislația existentă în Rusia, Moldova, Germania, Franta, Danemarca și Polonia. Potrivit datelor oficiale, în țările în care se practică această castrare chimică a pedofililor și violatorilor, numărul infracțiunilor de acest gen s-a redus semnificativ.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Transportul public din București-Ilfov, reorganizat până în toamnă ( 5 Mai 2021 )

  Transportul public din zona București-Ilfov va intra, începând cu luna aceasta, într-un proces de reorganizare. Anunțul a fost făcut de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov. Proiectul își propune să optimizeze actuala rețea de transport de la nivelul întregii regiuni.

 • Noi reglementări privind pensionarea, în stadiu de proiect ( 11 Martie 2021 )

  Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul obținut de la stat, dar oricine poate opta să rămână angajat și să lucreze până la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca...

 • România, fruntașă la risipa de alimente ( 10 Martie 2021 )

  România are un nivel scăzut de trai, comparativ cu alte state europene, dar, în mod surprinzător, se situează printre țările fruntașe la risipa de hrană. Totuși, românii au devenit conștienți de această risipă...

 • Proteste ale sindicaliștilor din Sănătate, la Palatul Parlamentului ( 1 Martie 2021 )

  Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.

 • Finalizarea secțiunii Boița - Cornetu din autostrada Sibiu - Pitești, abia peste șapte ani ( 17 Februarie 2021 )

  Greu cu lucrările de infrastructură rutieră, în România! Anunțul aparent optimist al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, privind un proiect de mare interes, ascunde o capcană a timpului.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2