Date companie
 
 
 
 

Trei tineri din Iași au pleacat într-o misiune caritabilă în Africa

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medicamente, iasi, tineri, misiune, copii, caritabila, guineea, bissau, calculatoare
 

Misiune caritabilă în Africa! Trei tineri din Iași au pornit în aventura vieții lor. Timp de o lună, Bogdan, Vlad și Cristian vor avea de străbătut 20.000 de kilometri, până în Guineea-Bissau. Până vor ajunge la destinație, temerarii ieșeni vor trece prin 10 țări, printre care și Maroc sau Mali, zone periculoase, din cauza prezenței grupărilor teroriste. Totul pentru ca mii de copii din statul african să primească medicamente și calculatoare. De altfel, cei trei români spun că vor să înființeze și un centru de nformare, pentru ca oamenii nevoiași din Guineea-Bissau să aibă contact cu restul lumii.

BOGDAN BĂIANU, șef echipă "- Ce v-a determinat să faceți această excursie? - Spiritul de aventură și dorința de a ne implica, de a ajuta."

VLAD PIETU, membru echipă "Va fi solicitant, dar va fi foarte fain. E mult de condus. Sunt probe dificile din Paris-Dakar. Vom avea mult de săpat prin nisip.  Am făcut o facultate de medicină și mă descurc, în cazul în care se întâmplă ceva."

CRISTIAN ANDREI, membru echipă "Tot ce putem face e să prevenim, nu putem să mergem la noi cu lansatoare de rachete. Nu putem să intervenim armat. Am trimis deja la Budapesta cam 25 de calculatoare, laptopuri, echipamente medical."

Startul misiunii, la care participă reprezentanții a 25 de țări, se dă la Budapesta. Misiunea caritabilă de acum este prima de acest gen la care ia parte și țara noastră.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2