Date companie
 
 
 
 

Trei turiști au căzut într-o râpă, în Munții Bucegi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : accident, spital, turisti, brasov, jandarmi, bucegi, victime, salvamontisti, ghetus
 

Clipe de groază, pentru trei turiști, care s-au aventurat pe un traseu din Munții Bucegi! Din cauza ghețușului, aceștia au căzut într-o râpă adâncă! Victimele, care s-au ales cu multiple traumatisme, au fost scoase din prăpastie cu ajutorul salvamontiștilor. Misiunea acestora a fost una extrem de dificilă, mai ales la coborâre.

AMBIANȚĂ "Jos, jos, că alunecați!"

Cei trei turiști făceau parte dintr-un grup mai mare. Imediat după producerea accidentului, doi dintre camarazii lor au sunat la 112, pentru a cere ajutor.

VOX "Au urcat pe un șuvoi, unde era foarte multă gheață. Neavând echipament în dotare, au alunecat și s-au dus cam 100 de metri pe gheață. Băiatul, care a căzut primul, niște escoriații și luxație la o mână. O fată, cu un traumatism cranian. O fată este accidentată puțin mai tare, traumatism facial, și cred că ceva coaste."

CONSTANTIN GÂRNIȚĂ, jandarm, Jandarmeria Montană "Dificultate, din cauza gheții. Este gheață, pe potecă. Greu de urcat! Mai greu de coborât."

AMBIANȚĂ "Hai, toți, pe lângă ea! Dă-i! Hai, că a luat-o!"

VOX "Politraumatizați, cu fracturi costale, fracturi la nivelul membrelor superioare și inferioare, luxații, contuzii, entorse, dar sunt stabili hemodinamic."

Potrivit medicilor, victimele vor rămâne internate cel puțin o săptămână, la spitalul din Brașov. Reprezentanții Jandarmeriei îi sfătuiesc pe turiștii care se aventurează pe munte să se echipeze corespunzător și să evite potecile acoperite de gheață.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2