Date companie
 
 
 
 

Trofeul Electricianului, la Oradea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Mai 2024
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Trofeul Electricianului
 

Cea de-a 42-a ediție a concursului profesional "Trofeul Electricianului" se desfășoară la Oradea până pe 30 mai. "Trofeul Electricianului" este cel mai important concurs profesional din domeniul energetic în care cei mai valoroși electricieni își demonstrează abilitățile și cunoștințele. Peste 1600 de specialiști din domeniu au intrat în competiția devenită deja tradiție. După susținerea probelor practice și teoretice, 225 electricieni, care au obținut cele mai bune rezultate la 8 specializări din cadrul serviciului de distribuție a energiei electrice, au trecut în etapa următoare, faza pe companie.

MIHAELA SUCIU, director general, DEER

"Acest concurs este un concurs profesional, în contextul în care în România și în general, în domeniul energetic este o lipsă acută de personal, avem nevoie de specialiști pentru că vorbim de tradiție energetică, că vorbim de o mulțime de deziderate pe care trebuie să le îndeplinim. Concursul profesional joacă un rol foarte important, dacă în alte domenii nu s-au pus accent pe meserii, la noi, asta vreau să vă transmit că se pune accent, avem concursuri profesionale."

CLAUDIU DAMIAN, președinte comisie concurs

"Noi vom avea trei probe principale, probe pe baza cărora se vor stabili principalii câștigători. Câștigătorii acestui concurs. Pentru acest concurs ei s-au pregătit pe parcursul unui an întreg zi de zi, practic ei au depus eforturi pe baza activității și pe baza cunoștințelor pe care ei le-au acumulat într-un an de zile. Noi vom decide de fapt care este câștigătorul. După proba teoretică, urmează proba practică. Proba practică se desfășoara pe standul fiecărei probe, fiecărei secțiuni, sunt opt secțiuni de electricieni și o secțiune de electricieni juniori. După cele două probe, urmează proba pe scenă, proba pe scenă se desfășoară într-un cadru cu public, un cadru cu public în care o să vedeți în ultima zi o să fie ceva foarte frumos, se va face o departajare printr-un set de 10 întrebări, 10 întrebări pe care se va stabili un clasament alături de punctajul în primele două probe."

După etapa finală de la Oradea, în perioada 9 -11 iulie va avea loc la Cluj Napoca, faza națională a concursului profesional "Trofeul Electricianului" la care vor participa cei mai buni profesioniști ai tuturor operatorilor de distribuție a energiei electrice din România.


Trofeul Electricianului, la Oradea

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2