Date companie
 
 
 
 

Tronsonul de autostradă Iernut - Chețani, deschis circulației

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Septembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : circulatie, inaugurare, autostrada, infrastructura, orban, tronson, iohannis, iernut, chetani
 

O nouă arteră rutieră importantă, deschisă circulației! Tronsonul Iernut - Chețani, parte din Autostrada Transilvania, însemnând aproape 18 kilometri de șosea în plus, a fost inaugurat, astăzi. La inaugurarea tronsonului au fost prezenți președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban.

KLAUS IOHANNIS, președintele României „Știu foarte bine că v-ați mobilizat exemplar și acest lucru îmi arată că se poate. Este evident că infrastructura din România a rămas mult în urmă. Nu vreau să detaliez, iarăși, de ce am rămas în urmă. Cred că prin jurul meu sunt oameni care știu cu toții, de fapt, că nu prea s-a vrut să se dezvolte infrastructura și, acuma, această paradigmă s-a schimbat. Acuma se vrea.”

LUDOVIC ORBAN, premierul României „Mă bucur să fiu prezent aici! Ideea Autostrăzii Transilvania s-a născut în jurul anului 2002 și mă bucur să văd cum, tronson cu tronson, prinde viață. În curând, Târgu-Mureș va putea ajunge la Borș, pe autostradă, și, de asemenea, pe noi ne interesează în egală măsură, ca și frații noștri din Moldova și din Basarabia să poată să ajungă la infrastructura de transport europeană.”

Lucrările la tronsonul Iernut - Chețani au început în urmă cu patru ani, și au costat aproape 438 de milioane de lei, fără TVA. În urmă cu două săptămâni, a fost deschis deschis circulației tronsonul Biharia – Borș din Autostrada Transilvania, de la granița cu Ungaria și a fost inaugurat Punctul de Trecere a Frontierei Borș 2.


Tronsonul de autostradă Iernut - Chețani, deschis circulației

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2