Date companie
 
 
 
 

Trupurile neînsuflețite ale celor doi români morți în Algeria au fost repatriate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ploiesti, militar, slujba, romani, avion, comemorare, sicrie, ostatici, Algeria, trupuri, repatriate
 

Trupurile neinsuflețite ale celor doi ingineri români uciși în Algeria au fost aduse în țară, cu un avion militar, care a aterizat, marți-dimineață, pe aerodromul Bazei 90, din Otopeni. După coborârea sicrielor din avion, acolo a fost oficiată și o slujbă de comemorare, la care au participat oficiali români și familiile victimelor. Sicriele au fost urcate, apoi, în mașini ale armatei și transportate la sediul I.M.L. din Ploiești.

IOAN ONOFREI, șef, Centrul Operațional I.S.U. Prahova "Am asigurat transportul de la aeroportul militar pana la IML si probabil vom asigura transportul catre capela si locuintele lor."

Rudele victimelor sunt revoltate cã nu au fost informate de autoritãți în legãturã cu împrejurãrile în care și-au gãsit sfârșitul cei doi ingineri români.

VOX "- Vreți sã știți ce s-a întâmplat? - Mi se pare normal? - Ați cerut necropsia? - Mi se pare de bun simț trebuie sa stim toti, toti.".

MARIUS GABRIEL SERSEA, prefect, Prahova "Urmeazã sã se facã autopsia. Procedurile din Algeria n-au permis efectuarea autopsiei. Se vor stabili cauzele reale ale decesului."

Treizeci și șapte de ostatici străini de opt cetățenii diferite și circa 30 de teroriști au fost uciși în timpul atacului și luării de ostatici de săptămâna trecută, de către un grup islamist, la un complex pentru extracția gazelor naturale de la In Amenas, în sud-estul Algeriei. Printre ostaticii uciși se numără și cei doi români.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2