Date companie
 
 
 
 

Tudorel Toader crede că președintele se va conforma deciziei CCR

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Iunie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ccr, toader, kovesi, decizia, constitutia, iohannis
 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader se așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să respecte decizia Curții Constituționale, prin care revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, devine obligatorie.

TUDOREL TOADER, ministrul justiției "Eu am mai spus și îmi exprim ferma convingere: nu cred că președintele republicii, indiferent cine e azi, cine va fi mâine sau peste 7 ani de zile, nu cred că va da românilor un exemplu de nerespectare a legii fundamentale, pentru că atunci ăla care a trecut strada pe roșu de ce să răspundă dacă altul încalcă sau nu respectă Constituția?”

Toader consideră că decizia Curții Constituționale nu schimbă nimic din raporturile stabilite de Constituție între autoritățile care au fost în conflict.

TUDOREL TOADER, ministrul justiției ”Decizia nu adaugă nimic la Constituție, nu schimbă cu nimic arhitectura statului de drept, independența judecătorilor nu o ia nimeni. Nici ministrul, nici președintele nici decizia CCR. Procurorii au fost și rămân independenți. A câștigat, dacă vreți, statul de drept.

În Monitorul Oficial a fost publicată, aseară, decizia Curții Constituționale, care a constatat existența unui conflict juridic de natură constituțională între ministrul Justiției și președinte, generat de refuzul șefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi, și a stabilit că președintele urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al DNA. Hotărârea a fost publicată la câteva ore după ce Curtea Constituțională a postat pe site-ul instituției motivarea acestei decizii. În motivare, nu se stabilește un termen în care șeful statului trebuie să emită decretul de revocare a șefei DNA. Pe lângă motivarea deciziei, documentul de 133 de pagini publicat pe site-ul Curții Constituționale mai conține opinia concurentă a judecătorilor constituționali, precum și opinii separate semnate de trei magistrați constituționali. 6 dintre cei 9 magistrați ai Curții Constituționale susțin că președintele României a încălcat Constituția, prin refuzul de a o demite pe Codruța Kovesi. De asemenea, opinia majoritară a fost ca președintele ar fi trebuit să îl determine pe cale amiabilă pe Tudorel Toader să renunțe la ideea revocării. Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că nu se pronunță în privința revocării șefei DNA decât după ce va primi motivarea CCR și o va citi cu foarte mare atenție.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Starea de urgență, prelungită cu 30 de zile ( 6 Aprilie 2020 )

  Starea de urgență se prelungește cu 30 de zile, adică până în 14 mai! Anunțul a fost făcut, astăzi, de președintele Klaus Iohannis, care a menționat că săptămâna viitoare va emite un decret în acest sens.

 • Mesajul pentru români al președintelui Klaus Iohannis ( 20 Martie 2020 )

  Mesaj pentru români, din partea președintelui Klaus Iohannis! În mesajul de interes public prezentat, astăzi, șeful statului îndeamnă la responsabilitate, prevenție și solidaritate.

 • Decretul privind starea de urgență ( 16 Martie 2020 )

  Președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență pe tot teritoriul țării, pe o perioadă de 30 de zile, începând de astăzi, în contextul pandemiei de coronavirus. Decretul cuprinde măsuri sociale...

 • Avocatul Poporului cere declararea stării de urgență ( 12 Martie 2020 )

  Avocatul Poporului îi solicită președintelui Klaus Iohannis instituirea stării de urgență în România, în contextul pandemiei de coronavirus. Instituția condusă de Renate Weber susține că restrângerea unor drepturi...

 • Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat ( 12 Martie 2020 )

  Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat, cu doar câteva minute înaintea ședinței de plen a Parlamentului pentru votul de învestire a Guvernului, care trebuia să înceapă la ora 16:00. Președintele Klaus Iohannis...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2