Date companie
 
 
 
 

Tudorel Toader crede că președintele se va conforma deciziei CCR

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Iunie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ccr, toader, kovesi, decizia, constitutia, iohannis
 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader se așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să respecte decizia Curții Constituționale, prin care revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, devine obligatorie.

TUDOREL TOADER, ministrul justiției "Eu am mai spus și îmi exprim ferma convingere: nu cred că președintele republicii, indiferent cine e azi, cine va fi mâine sau peste 7 ani de zile, nu cred că va da românilor un exemplu de nerespectare a legii fundamentale, pentru că atunci ăla care a trecut strada pe roșu de ce să răspundă dacă altul încalcă sau nu respectă Constituția?”

Toader consideră că decizia Curții Constituționale nu schimbă nimic din raporturile stabilite de Constituție între autoritățile care au fost în conflict.

TUDOREL TOADER, ministrul justiției ”Decizia nu adaugă nimic la Constituție, nu schimbă cu nimic arhitectura statului de drept, independența judecătorilor nu o ia nimeni. Nici ministrul, nici președintele nici decizia CCR. Procurorii au fost și rămân independenți. A câștigat, dacă vreți, statul de drept.

În Monitorul Oficial a fost publicată, aseară, decizia Curții Constituționale, care a constatat existența unui conflict juridic de natură constituțională între ministrul Justiției și președinte, generat de refuzul șefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi, și a stabilit că președintele urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al DNA. Hotărârea a fost publicată la câteva ore după ce Curtea Constituțională a postat pe site-ul instituției motivarea acestei decizii. În motivare, nu se stabilește un termen în care șeful statului trebuie să emită decretul de revocare a șefei DNA. Pe lângă motivarea deciziei, documentul de 133 de pagini publicat pe site-ul Curții Constituționale mai conține opinia concurentă a judecătorilor constituționali, precum și opinii separate semnate de trei magistrați constituționali. 6 dintre cei 9 magistrați ai Curții Constituționale susțin că președintele României a încălcat Constituția, prin refuzul de a o demite pe Codruța Kovesi. De asemenea, opinia majoritară a fost ca președintele ar fi trebuit să îl determine pe cale amiabilă pe Tudorel Toader să renunțe la ideea revocării. Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că nu se pronunță în privința revocării șefei DNA decât după ce va primi motivarea CCR și o va citi cu foarte mare atenție.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2