Date companie
 
 
 
 

Turcii preferă să muncească în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Aprilie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, angajati, munca, straini, turc, shaormerie
 

Străinii par să aprecieze din ce în ce mai mult locurile de muncă din România. În total, vorbim de peste 13 mii de persoane născute peste hotare si care au în țara noastră slujbe mai bine plătite decât acasă. Cei mai mulți dintre ei sunt turcii, urmați de chinezi, italieni, molodoveni, unguri, francezi și filipinezi.

AMBIANȚĂ "Bagheta amestec. Punem cartofi. Bagheta amestec."

Tunay este doar unul dintre cei 2.500 de turci care lucrează în România. Tânarul de 21 de ani muncește într-o shaormerie din Capitală și spune că aici câstigă dublu față de țara natală. Deși el știe doar câteva cuvinte în limba româna, cât să se înteleaga cu majoritatea clienților, angajatorii l-au ales pentru că știe rețeta shaormei turcești.

TUNAY SENOL, angajat "Am fost selectat din Turcia pentru că am experiență în domeniu. Din cauza că în Turcia nu am reușit să muncesc într-o echipă de calitate am venit aici în România."

VOX "Se simte că are specific turcesc, ingredientele, felul în care este preparată shaorma, tăiata, este foarte bună de aceea vin des aici."

Cei mai mulți dintre străinii care lucrează în țara noastră ocupă funcții de management. Astfel, 700 dintre ei sunt directori.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Atacurile informatice, motiv de îngrijorare în mediul de afaceri ( 3 Octombrie 2019 )

  Posibilitatea unui atac informatic le dă fiori oamenilor de afaceri, dar și angajaților. Peste jumătate dintre companii au înregistrat cel puțin o breșă de securitate, în ultimii 3 ani. Specialiștii avertizează că angajații sunt veriga slabă.

 • Angajații români, nemulțumiți de salarii ( 17 Septembrie 2019 )

  Peste jumătate dintre angajații din România vor să ceară o majorare salarială până la sfârșitul anului sau să își caute alt job. Cel puțon așa rezultă dintr-un sondaj realizat de de platforma de recrutare online BestJobs, ale cărui...

 • Turiști străini în România ( 16 Septembrie 2019 )

  Peste un milion de turiști nerezidenți au vizitat România, în primul semestru al acestui an! Anunțul a fost făcut de Institutul Național de Statistică.

 • România, pe primul loc în topul deceselor premature, în U.E. ( 6 Septembrie 2019 )

  România se situează pe primul loc în topul deceselor premature în Uniunea Europeană. Potrivit raportului Eurostat publicat astăzi, 80,1% dintre decesele înregistrate la persoane sub 75 de ani în anul 2016 ar fi putut fi evitate...

 • Salariile unor funcționari publici, cu 58% peste cele ale angajaților din restul economiei ( 11 August 2019 )

  Salarii generoase, în administrația publică și în Apărare! Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, anumiți funcționari publici câștigă, în medie, cu 58% peste salariile angajaților din restul economiei. Chiar dacă, în ultimii ani, creșterile...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2