Date companie
 
 
 
 

Turismul balnear renaște, în județul Dâmbovița, cu bani europeni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dambovita, turism, proiect, bani, europeni, bezdead, balnear, vulcana, bai, pucioasa
 

Turismul balnear renaște cu bani europeni! Trei localitati din judetul Dambovita, Bezdead, Vulcana-Băi și Pucioasa, găzduiesc în aceste zile o serie de evenimente de prezentare a potentialului turistic pe care il au, în cadrul proiectului cu finanțare europeană "Turism balnear dâmbovițean, tradiție și continuitate". Proiectul a demarat anul trecut, sub semnatura Consiliului Județean Dâmbovița si are ca obiectiv valorificarea potențialului turistic, prin promovarea resurselor naturale, în scopul creșterii gradului de atractivitate a localităților Bezdead, Vulcana-Băi și Pucioasa.

EMIL DRĂGHICI, primar, Vulcana-Băi "Este o deosebita placere pentru mine ca am fost cuprins in acest proiect si in felul acesta speram revigorarea in ceea ce priveste traditia de exploatare a apelor minerale de la Vulcana-Bai."

ADRIANA CUCIUREANU, cercetător științific "Pentru aceasta perioada, pentru anul 2012, proiectul care a demarat inseamna, in primul rand, o reclama si un semnal de alarma dat necunoscatorilor pentru ce bogății minerale și sulfuroase sunt în zonă. De asemenea, înseamnă readucerea, în primplan, a unei comune altădată înfloritoare."

Pe lângă turismul balnear, Vulcana Băi promovează și turismul ecumenic. In timp, localitatea a devenit centru religios si loc de pelerinaj pentru multi credinciosi, la Centrul International Ecumenic, unic in Romania. La Bezdead, mesterii populari damboviteni si-au expus in cadrul unui targ, minunatele lucrari si obiecte specifice zonei.

SIMONA DINESCU, cântăreață de muzică populară "Orice eveniment care aduna lume cât mai multă, spre educarea acestor oameni și informarea lor despre beneficiile zonelor noastre dâmbovițene nu poate să fie decât un lucru care să ne favorizeze pe noi toti."

Valoarea totala a proiectului Turism balnear dâmbovițean, tradiție și continuitate, depaseste un milion de lei. Din aceasta suma, valoarea eligibila nerambursabila din partea Fondului European pentru Dezvoltare Regionala este de circa 700.000 de lei. Turismul balnear este singura formă de turism din județul Dâmbovița, care se bazează pe un potențial permanent, de mare complexitate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2