Date companie
 
 
 
 

Turiști înzãpeziți pe Transalpina

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turisti, jandarmi, politisti, copii, zapada, masini, blocati, Transalpina, montani
 

Nouã persoane, printre care și doi copii, sau rămas blocate în în troiene, pe Transalpina. Jandarmii montani din Alba și polițiștii s-au chinuit 6 ore, ca sã-i scoatã din nãmeți.

VOX "Momente de panică au fost, că nu ni s-a întâmplat niciodata așa ceva, copilul a început să plângă. Zăpada destulă, n-am mai fost niciodata pe acolo. Am rămas în mașină, am încercat sa le scoatem de acolo, dar nu s-a putut. Am avut cateva franghii, dar nu s-a putut, și am rămas acolo!"

Turiștii blocați în nămeți, pe Transalpina, se aflau în trei mașini. Ei veneau de la Jina, județul Sibiu, și se îndreptau spre stațiunea Voineasa, din județul Vâlcea. Nu au vãzut indicatoarele și au intrat pe un drum închis circulației în aceastã perioadã. La un moment dat, nu au mai putut înainta, din cauza stratului de zăpadă de aproape jumătate de metru, și au cerut ajutor la 112.

VOX "- Cât era zăpada, unde ați rămas inzapeziți? - Era de 40 de cm, dar era tare. Era întărită! Am avut un GPS, de le-am dat coordonatele, pentru că nu știam efectiv unde ne aflăm!"

VOX "Voiam să jungem la Voineasa și n-am cunoscut traseul, n-am știu că am intrat pe Transalpina. N-am vazut semnele, că, dacă vedeam, nu mai intram!"

VOX "- N-ați văzut semnul, că era închis drumul? - N-am vazut, pentru că noi eram ultimii, și o mașină, care era in față, avea GPS!"

MARIAN COJOCARU, plt. adj., Jandarmeria Alba "Ne-am apucat cu lopețile să deszăpezim, pentru că era zapada de aproximativ 50 de cm. Am făcut spații, să putem intoarce mașinile, pe urmele pe care au venit!"

La final, turiștii au răsuflat ușurați. Ei s-au ales, însă, cu amenzi, din cauză cã nu au respectat indicatoarele de drum închis.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2