Date companie
 
 
 
 

Turiști salvați de salvamontiști, în Bucegi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Aprilie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : prahova, turisti, munte, salvare, bucegi, salvamontisti, avalansa, trasee, snowboard
 

Misiune de salvare dusă la bun sfârșit, în Prahova! Trei tineri care s-au aventurat cu snowboard-urile pe munte, într-o zonă extrem de periculoasă, au scăpat teferi după ce au cerut ajutorul salvamontiștilor.

AMBIANȚĂ "- Unde sunt ceilalți? Hai, hai! - De unde sunteți? - Din București. Hai, că e frig! Ne apucă dimineața aici."

Cei trei tineri bucureșteni au ajuns cu snowboard-urile într-o zonă greu accesibilă. La un moment dat, nu au mai putut înainta. Au vrut să se întoarcă, dar nici asta nu au mai putut. Disperați, au sunat la Salvamont.

AMBIANȚĂ "- Sunteți doar trei persoane? - Da. Am încercat să ieșim aici în stânga și am fost și în dreapta mult încolo, dar nu am avut cum. - Spuneți-mi și mie cum ați ajuns aici? - Pe placă, până mai sus. - Cum ați ajuns pe placă pe piatra asta? - Noi am coborât și atât."

VOX "O zonă foarte greu accesibilă, la o săritoare. Ne-am mobilizat și am pornit către dumnealor, ne-au ajutat și coordonatele GPS. Sper să fie, totuși, o învățătură de minte pentru ceilalți ce vor veni, să nu se mai aventureze."

După șase ore de drum anevoios, tinerii au fost coborâți în siguranță de pe munte.

VOX "Am facut o prostie foarte mare, o prostie care s-a plătit cu munca unor salvamontiști care și-au făcut treaba foarte bine. Nu faceți asta! Nu ieșiți de pe pârtie! Nu ieșiți de pe drumurile marcate."

Salvamontiștii le recomandă turiștilor să nu se aventureze pe traseele închise din Bucegi. Din cauza ninsorilor din ultima vreme, este risc mare de avalanșă, de gradul 4 pe o scară de la 1 la 5, la altitudini de peste 1.800 de metri, și risc însemnat, de gradul 3, la altitudini sub 1.800 de metri. Pe văi sunt depozite însemnate de zăpadă, iar declanșarea avalanșelor este posibilă chiar și la slabe supraîncărcări, pe pante suficient de înclinate, fiind posibile și declanșări spontane, se arată într-un comunicat al Serviciului Public Județean Salvamont Prahova.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2