Date companie
 
 
 
 

Turiștii aflați la munte se bucură de prima zăpadă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Decembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : trafic, turisti, ninsoare, parang, valea, prahovei, soferi, avertizare, cod, galben, statiuni, montane, partii, muntii, apuseni
 

Ninsoarea le dă bătăi de cap drumarilor, dar îi face fericiți pe iubitorii sporturilor de iarnă. Sute de turiști au ieșit pe pârtii, în stațiunile montane. În Munții Apuseni, la Stâna de Vale, în stațiunile de pe Valea Prahovei sau în Munții Parâng, distracția pe zăpadă a atins cote maxime.

VOX "- Cum e prima zãpadă? Îți place? - Da, e foarte frumoasã. - M-am jucat, m-am bulgărit!"

VOX "- Cum e pe pârtie? - Bine! - Îți place zãpada? - Da! Stau pânã poimâine."

Nerăbdători, câțiva turiști și-au testat plăcile de snowboard chiar pe străzile unei stațiuni de pe Valea Parhovei. Dar, în vreme ce turiștii care apucaseră să ajungă pe pârtii se distrau de mama focului, șoferii aflați în trafic pe DN 1 au avut nevoie de multă răbdare, ca să reziste blocajelor. Din cauza ninsorii abundente, mașinile au înaintat cu cel mult 30 de kilometri la oră.

VOX "- Zãpadã pe drum? - E, e foarte mare zãpada. Vedeți și dumneavoastră cum se circulă. Asta e!"

VOX "- Cam câți centimetri de zăpadã sunt pe DN1? - Pãi, cred cã în jur de 10 cm momentan. Din pãcate, nu a intrat nici un utilaj."

VOX "- Cum aratã drumurile? - Cam rãu! Sunt foarte înzăpezite!"

Polițiștii de la Rutieră le recomandă șoferilor să nu plece la drum cu mașinile neechipate cu anvelope de iarnă. De asemenea, din portbagaj nu trebuie să lipsească lanțurile, lopata și săculeții cu nisip. Potrivit meteorologilor, iarna își intră în drepturi depline. Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o nouă avertizare de cod galben de ninsori pentru nordul, sudul și estul țării, valabilă până luni, la ora 11.00.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2