Date companie
 
 
 
 

Turneul premierului în țările arabe

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Aprilie 2024
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Marcel Ciolacu Qatar
 

Turneul premierului Marcel Ciolacu în țările arabe, organizat în perioada 16 - 19 aprilie, continuă. Marți, șeful Executivului de la București a avut întâlniri, la Doha, cu înalți oficiali ai statului Qatar și a semnat documente privind acorduri bilaterale. Miza vizitei delegației române la Doha o reprezintă atragerea investițiilor pentru realizarea unor proiecte în valoare de 15 miliarde de euro. Este vorba, printre altele, despre proiecte privind infrastructura, energia, securitatea în domeniul inteligenței artificiale. La Doha, Marcel Ciolacu s-a întâlnit și cu românii stabiliți în Qatar. El le-a spus că este convins că în această țară câștigă mult mai bine din punct de vedere financiar, față de cât ar câștiga în România, dar își dorește ca ei să revină în țară.

MARCEL CIOLACU, premierul României ”Sunteți într-o țară total diferită față de cea în care v-ați născut și este evident că eforturile dumneavoastră au fost cu atât mai mari să vă adaptați unei țări atât de diferite de România. Aveți respectul meu și mă bucur imens că ați dat curs invitației domnului ambasador. Am venit cu o echipă de miniștri și împreună cu doamna ministru de Externe, să avem discuții aplicate, mai ales în zona economică, dar și în zona politică.”

După vizita în Qatar, delegația oficială a României poposește în Emiratele Arabe Unite, cu o miză economică și politică la fel de importantă. Printre altele, Guvernul României intenționează să atragă Emiratele în acționariatul companiei TAROM, dar și în realizarea unor investiții majore în Portul Constanța. De asemenea, se urmărește atragerea investitorilor din Emiratele Arabe Unite în realizarea unor proiecte de zeci de milioane de euro în județele Brăila și Ialomița.


Turneul premierului în țările arabe

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2