Date companie
 
 
 
 

"Turnirul Cetăților" a poposit, week-end-ul acesta, la Bran

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 August 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, bran, Turnir
 

Atmosferă medievală la Bran, acolo unde, în acest week-end, s-a desfășurat Festivalul intitulat Turnirul Cetăților. Sutele de turiști prezenți la eveniment au fost întâmpinați cu dansuri medievale, lupte cu săbii și spectacole cu foc. Cei mici au avut și ei parte de surprize: au învățat să modeleze obiecte de ceramică, să confecționeze păpuși tradiționale și să picteze pe lemn sau sticlă. Evenimentul a debutat cu o paradă a cavalerilor și domnițelor, acompaniată de muzica cimpoierilor din Transilvania. Cavalerii au trecut apoi la demonstrații de luptă, pentru a câștiga inimile domnițelor.

AMBIANȚĂ (cavalerii se luptă)

VOX: "-De unde veniți și cum vi se pare spectacolul? –Din Constanța, vin. Foarte frumos! Doar ce-am ajuns. Sper să fie cât mai frumos."

VOX: "Foarte frumos! (...) –De unde veniți? –Din București. –E prima dată când veniți la acest festival? –Da."

VOX: "De la Piatra Neamț. –E prima dată când veniți? –Da. Nici nu am știut că e festival. Ne duceam spre Rucăr și ne-am oprit. –Ce vă impresionează la acest festival? –Totul. Luptele, uitați, mi s-a ridicat părul pe mâini. Foarte frumos!"

La "Grădinița medievală", băieții au învățat să se lupte, iar fetele să se transforme în viitoare domnițe.

VOX copil: "-Ce ești tu, cavaler? –Nu, mă lupt. –Și cum e? –Frumos! –E prima dată când te lupți, aici? –Da."

VOX copil: "-Ce ai învățat la grădinița medievală? –Sunt foarte multe lucruri de creat, adică lemnul, lutul, păpușile... –Te simți ca o domniță? –Da."

Organizatorii au respectat, și anul acesta, obiceiul prezentând meșteșugurile românești, tradiționale: fierari, sticlari, ceramiști, broderie, pictură pe lemn și sticlă, realizarea de papuși tradiționale, bijuterii arse la cuptor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Festivalul comunității săsești ( 1 August 2021 )

  Klaus Iohannis, prezent la festivalul comunității săsești din România! Șeful statului a declarat, la cea de-a IX-a ediție a evenimentului „Săptămâna Haferland”, organizată în satul Criț din județul Brașov, că desfășurarea festivalului reprezintă, pe de-o parte, un pas spre normalitate și pe de altă parte, întărirea cooperării dintre România și Germania.

 • De mâine, EcoFest 2021 la Craiova ( 6 Iunie 2021 )

  EcoFest 2021, la start! Cea de-a XI-a ediție a festivalului internațional de Film Ecologist ECO FEST România „Pentru Sănătatea Pământului” va debuta, luni, la Craiova, iar organizatorii promit numeroase surprize pentru participanți.

 • Snap, la cel mai mare festival de muzică retro din Europa, DISKOTEKA ( 15 Februarie 2020 )

  Snap, una dintre cele mai iubite trupe ale anilor ’80-’90, se pregătește să facă senzație la cea de-a doua ediție Diskoteka Festival, care va avea loc în perioada 1-3 mai, la Timișoara! 

 • Festivalul Folcloric Internațional al Tineretului Slovac, la Valea Cerului ( 21 Iulie 2019 )

  Joc și voie bună, în Apuseni! Sute de oameni au participat, în acest weekend, la cea de-a XV-a ediție a Festivalului Folcloric Internațional al Tineretului Slovac, în localitatea Valea Cerului din județul Bihor. An de an, evenimentul...

 • Festivalul Electric Castle de la Bonțida, în desfășurare ( 19 Iulie 2019 )

  S-a dat startul celei de-a șaptea ediții a Festivalului Electric Castle! 250 de artișți vor concerta pe cele 10 scene amplasate în zona Castelului Banffy din Bonțida, în județul Cluj, în perioada 17-22 iulie. Nume cunoscute ale muzicii internaționale...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2