Date companie
 
 
 
 

Turul României la Ciclism, aproape de start

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Septembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, turism, bucuresti, biciclete, ministrul, novak, matei, ciclism, turul
 

O săptămână până la startul celei de a 52-a ediții a Turului României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism din Sud-Estul Europei. Maratonul sportului pe două roți se va desfășura în perioada 11-15 septembrie. Echipa națională a României va da piept cu unele dintre cele mai puternice echipe cicliste din lume, pe un traseu de 707 kilometri, care pornește din Cluj-Napoca, trece pe TransBucegi și se încheie în București, străbătând, astfel, dintre cele mai frumoase locuri din țara noastră. De altfel, evenimentul are o dublă semnificație anul acesta. De promovare a mersului pe bicicletă și de promovare a turismului.

EDUARD NOVAK, președinte, Federația Română de Ciclism ”Dorim să promovăm sportul românesc, ciclismul românesc, România, turismul românesc și, pe plan mondial, să atragem cât mai mulți fani ai acestui eveniment internațional.”

BOGDAN MATEI, ministrul Tineretului și Sportului ”Sper, cu aceasta ocazie, competiția dumneavastră să atragă cât mai mulți copii, care să vină să pedaleze, pentru că ăsta este scopul numărul unu. Mai mult decât atât, este un traseu superb anul acesta, atât sportivii cât ți cei care fac parte din staff se vor bucura de frumusețile României.”

Ceremonia de deschidere oficială a Turului României la Ciclism va avea loc pe 10 septembrie, la Cluj-Napoca în parcarea Cluj Arena. În preambulul primei etape a Turului României, pe 10 septembrie, în Cluj-Napoca vor avea loc, o serie de evenimente conexe competiției sportive, destinate pasionaților de mersul pe bicicletă și copiilor. Bike Show cuprinde o serie de ateliere pe bicicletă, curse de sprinturi, speed race, acrobații, outdoor cycling și ateliere de siguranța biciclistului, pentru copii. La cursa copiilor sunt invitați să ia parte, în aceeași zi, micii cicliști cu vârste cuprinse între 8 și 15 ani. Țara noastră are o lungă tradiție în ciclism, fiind a șasea din lume care a găzduit un tur național, în 1934. „Mica Buclă”este inclusă în calendarul competiționalal Uniunii Cicliste Internaționale, care anul acesta a promovat competiția la categoria 2.1.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2