Date companie
 
 
 
 

Ultima zi de înscriere în clasa pregătitoare, la școlile din circumscripție

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scoala, etnie, clasa pregatitoare
 

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare i-a determinat pe părinți nu doar să-și schimbe domiciliul în acte, ci să se declare chiar de altă etnie, pentru a putea avea acces la școala dorită. Astfel, zeci de părinți români s-au declarat de etnie germană pentru ca micuții lor să urmeze un liceu german. Nicio autoritate din România nu are voie să-i pună pe părinți să-și dovedească etnia, așa că școlile cu predare în limba germană sunt obligate să aprobe înscrierea aplicanților aflați într-o astfel de situație. Dacă știu sau nu limba lu Goethe, se va vedea abia în septembrie.

PETER SRAGHER, părinte: "Unul s-a dus să-și fotografieze crucea bunicului, care dovedește că este de etnie germană (...) și acuma te vei trezi cu 80 de Popești, 50 de Ionești, care nu și-au schimbat niciodată numele, că sunt deodată fiul lui stră stră strănepotul lui Geothe și al lui Heine. Vorba lui Eminescu: mă plimb cu ghete și haine. (...) Eu am făcut liceul german, mă numesc Sragher, dar nu sunt de etnie germană. Tanti-mea, frate-miu, bunica-mea, bunicul, străbunica, străbunicul au făcut liceul german și eu trăiesc cu stresul că o să vină Ionescu, Popescu, Georgescu."

Ministerul Educației a interzis sub orice formă testarea copiilor la clasa I și clasa pregătitoare. Între timp, ministerul s-a răzgândit și a transmis școlilor că-și pot testa copiii în a doua perioadă de înscriere, printr-un dialog.

OANA BADEA, secretar de stat, Ministerul Educației: "Pentru că se numește clasa pregătitoare (...) nu poate exista nicio formă de testare. Acel dialog nu este un test? Nu, este un dialog. (...) Ministerul Educației a venit cu precizări cu toți cei care au avut un semn de întrebare, inclusiv în cazul Goethe."

Vineri, a fost ultima zi în care școlile au putut înscrie copiii din circumscripție. În perioada 20-27 martie, urmează etapa de înscriere a copiilor la altă școală decât cea de lângă domiciliu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Formularul de consimțămând privind testarea antigen a elevilor, publicat ( 6 Februarie 2021 )

  Ministerul Sănătății a publicat, aseară, formularul prin care părinții își pot da consimțământul pentru testarea rapidă antigen a elevilor. Documentul poate fi descarcat de pe pagina principală a site-ului Ministerului Sănătătii.

 • Au fost stabilite condițiile în care începe școala pe 8 februarie ( 5 Februarie 2021 )

  Condițiile în care va începe școala, în 8 februarie, au fost clarificate. Din start, școlile își deschid porțile în funcție de incidența infectărilor cu SARS CoV-2 la mia de locuitori. Ministerul Educației a publicat pe site-ul edu.ro...

 • Stâna de Vale, destinația iubitorilor sporturilor de iarnă ( 19 Ianuarie 2021 )

  Strat gros de zăpadă, atmosferă de basm, aventuri de povestit la-ntoarcerea acasă și relaxare după pofta inimii! De toate acestea au parte turiștii care aleg să-și petreacă vacanța sau weekend-ul în stațiunea...

 • „Profu' online” Cumpănașu susține că face „mentorat și coaching pentru elevi și părinți” pe TikTok ( 5 Ianuarie 2021 )

  Fostul candidat la alegerile prezidențiale din 2019, Alexandru Cumpănașu, a stârnit un scandal public uriaș, după interacțiunile cu adolescenții pe platforma de socializare TikTok. „Profu.online”, cum se numește...

 • Himera educației online ( 5 Noiembrie 2020 )

  Himera învățământului online, subliniată de fostul europarlamentar Cătălin Ivan! În urma experienței sale ca membru în Comisia de învățământ a Parlamentului European, Cătălin Ivan avertizează în legătură cu consecințele negative asupra copiilor în cazul folosirii îndelungate a acestei forme de învățământ.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2