Date companie
 
 
 
 

Ultimatum C.E., pentru municipalitatea din Timișoara

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : poluare, masini, Comisia Europeana, praf, strazi spalate, sosele, deseuri, ultimatum
 

Edilii municipiului Timișoara au primit un ultimatum din partea Comisiei Europene, în vederea diminuării nivelului de praf de pe străzi. În caz contrar, forul european va trece la aplicarea unor sancțiuni severe. Efectele s-au văzut, însă, imediat în urbea de pe Bega. Spațiile verzi au fost refăcute, străzile sunt spălate zilnic, iar șoferii cu mașinile murdare riscă amenzi usturătoare.

VOX: "-Cât de mult praf e în oras? -Destul de mult. -Cât de des trebuie sã spãlati masina? -De douã ori pe sãptãmânã, cam asa.

VOX: "Foarte mult praf în oras, mai ales în calea Buziasului. Extraordinar de mult praf."

VOX: "Este foarte mult praf, sã stiti. (...) De douã, trei ori pe zi trebuie sã sterg praful. Si nu pot sã las fereastra deschisã."

Cele trei stații de monitorizare a calității aerului care funcționează în județul Timiș au înregistrat depășiri semnificative ale normelor. Abia de anul trecut s-a adoptat un plan de gestionare a calității aerului.

SINCRON GABRIELA LAMBRINO, director Protecția Mediului Timișoara: "De la începutul anului sunt (...) în total 58 de depãsiri. Timisoara are permis per total pe an un numãr de 60 de depãsiri."

VASILE CIUPA, Direcția de Mediu, Primăria Timișoara: "S-au suplimentat bani pentru aceste activitãti. (...) Au început actiunile de spãlare în toate penetratiile orasului."

Experții spun că depășirea nivelului de praf este cauzată de șoselele necorespunzătoare, de proasta gestionare a deșeurilor și de lipsa spațiilor verzi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Primăria Capitalei și primăriile de sector din București, amendate ( 7 Martie 2020 )

  Primăria Capitalei și primăriile de sector din București, amendate de inspectorii Gărzii de Mediu cu suma de 75.000 de lei. Sancțiunile au fost date pentru că nu au fost implementate corect măsurile pe care primăriile și le-au asumat în Planul Integrat de Calitate a Aerului.

 • Nouă containere cu deșeuri, descoperite în Constanța și Ilfov ( 3 Martie 2020 )

  România devine groapa de gunoi a Europei! Polițiștii de frontieră au găsit alte containere pline cu deșeuri, două în Portul Constanța și șapte la Chitila, în județul Ilfov. Cele două containere din Portul Constanța au fost aduse...

 • Poluare extremă, noaptea trecută, în București și Ilfov ( 2 Martie 2020 )

  Ministrul Mediului, Costel Alexe a venit cu explicații în urma faptului că aseară, în București, s-au înregistrat niveluri record de poluare! Ministrul Mediului a explicat în această dimineață, într-o conferință de presă, că...

 • Navă cu deșeuri, în Portul Constanța ( 21 Februarie 2020 )

  16 containere conținând sute de tone de deșeuri au fost depistate în portul Constanța Sud Agigea. Containerele au fost descărcate de pe o navă olandeză venită din Marea Britanie. Oficial, în containere s-ar fi aflat...

 • Zeci de tineri ecologiști au protestat împotriva poluării ( 15 Februarie 2020 )

  Marș pentru un aer mai curat! Zeci de tineri au ieșit pe bulevardele din Capitală, pentru a-i îndemna pe bucureșteni să lase mașinile acasă și să meargă mai des pe jos, pentru a avea un aer mai curat și mai puțin poluat.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2