Date companie
 
 
 
 

Ultimatum C.E., pentru municipalitatea din Timișoara

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : poluare, masini, Comisia Europeana, praf, strazi spalate, sosele, deseuri, ultimatum
 

Edilii municipiului Timișoara au primit un ultimatum din partea Comisiei Europene, în vederea diminuării nivelului de praf de pe străzi. În caz contrar, forul european va trece la aplicarea unor sancțiuni severe. Efectele s-au văzut, însă, imediat în urbea de pe Bega. Spațiile verzi au fost refăcute, străzile sunt spălate zilnic, iar șoferii cu mașinile murdare riscă amenzi usturătoare.

VOX: "-Cât de mult praf e în oras? -Destul de mult. -Cât de des trebuie sã spãlati masina? -De douã ori pe sãptãmânã, cam asa.

VOX: "Foarte mult praf în oras, mai ales în calea Buziasului. Extraordinar de mult praf."

VOX: "Este foarte mult praf, sã stiti. (...) De douã, trei ori pe zi trebuie sã sterg praful. Si nu pot sã las fereastra deschisã."

Cele trei stații de monitorizare a calității aerului care funcționează în județul Timiș au înregistrat depășiri semnificative ale normelor. Abia de anul trecut s-a adoptat un plan de gestionare a calității aerului.

SINCRON GABRIELA LAMBRINO, director Protecția Mediului Timișoara: "De la începutul anului sunt (...) în total 58 de depãsiri. Timisoara are permis per total pe an un numãr de 60 de depãsiri."

VASILE CIUPA, Direcția de Mediu, Primăria Timișoara: "S-au suplimentat bani pentru aceste activitãti. (...) Au început actiunile de spãlare în toate penetratiile orasului."

Experții spun că depășirea nivelului de praf este cauzată de șoselele necorespunzătoare, de proasta gestionare a deșeurilor și de lipsa spațiilor verzi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2