Date companie
 
 
 
 

Umiliți de sistem

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Martie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : profesori, ministerul, educatiei, siguranta, andronescu, cadre, ordin, didactice, interpelare, miezul, problemei
 

Profesorii s-au săturat de umilințe! Un ordin al Ministerului îi obligă pe dascăli să meargă din casă în casă, în circumscripția școlară pentru a vedea câți copii au vârsta corespunzătoare pentru înscrierea în învățământul preuniversitar. Este vorba de un recensământ care pune în pericol siguranța cadrelor didactice dar pe care puțini îndrăznesc să îl critice deschis.

OCTAVIAN IONESCU, reporter "Profesorii sunt foarte reticienti in a da detalii despre acest recensamant. In decurs de doua saptamani am fost la scoli din mai multe zone ale capitalei si niciun cadru didactic nu a vrut sa ii fie inregistrata opinia pe camera despre acest subiect. Probabil le este teama de repercusiunile pe care le-ar avea o astfel de declaratie. Totuși, in momentul in care am discutat cu ei, cei mai multi dintre profesori au spus nu sunt de acord cu aceasta practica a recensamantului invocand ratiuni de siguranta. Cei mai nemultumiti sunt cei care predau in scolile din zonele periferice ale capitalei si care spun ca mersul din usa in usa este foarte riscant mai ales daca este o femeie cea care are această sarcină. In final am vrut sa aflu un punct de vedere oficial si m-am adresat inspectorului de imagine din cadrul inspectoratului scolar al municipiului Bucuresti. Acesta ne-a declarat ca profesorii nu sunt obligati prin statut sa realizeze recensamantul si ca nu au existat pana acum sanctiuni pentru cei care au refuzat sa faca aceasta numaratoare a populatiei scolare. Exista undeva o intelegere la nivelul fiecarei unitati de invatamant in cadrul consiliului profesoral sedinta in care se hotareste si delegarea profesorilor la acest recensamant."

MARIAN BANU, inspector imagine, I.S.M.B. "La inceput de an scolar se face un recensamant al populatiei scolare...pt ca in Buc avem o mobilitate foarte mare. În principal, este o rugaminte, o sugestie, nu exista situație in care profesorul a fost sanctionat."

Emisiunea Miezul Problemei, moderată de Elena Oprea, a debutat prin lansarea unei campanii a National TV care vizează anulare acesui ordin, și căreia i s-a alăturat și fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu.

ECATERINA ANDRONESCU, fost ministru al Educației "- Este o măsură din secolul al XIX-lea. - Îmi pare rău că sunt atât de categorică. Avem în România evidența populației informatizată. Când părinții își schimbă domiciliul, copiii urmează domiciliul părinților. - Să inteleg ca nu sunteti de acord cu acest ordin? - Evident ca nu! Cine l-a facut nu s-a uitat ca intram in sec XXI. Pot sa fac o interpelare adresata ministerului Educatiei pentru acest ordin și sa fac si sugestia de a folosi institutiile statului care au toata baza de date de care scolile au nevoie. Eu interpelarea pot sa o fac saptamana viitoare".

Postul nostru de televiziune vă va ține la curent cu reacția autorităților referitoare la anularea acestui ordin care atentează la demnitatea și siguranța cadrelor didactice.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2