Date companie
 
 
 
 

Un adolescent din Ialomița face, zilnic, 16 km pentru a merge la școală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Martie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ialomita, scoala, adolescent, mecanic, george, meserie
 

Un adolescent, exemplu de consecvență pentru colegii lui! George, un băiat în vârstă de 17 ani din județul Ialomița merge zilnic 16 kilometri pe jos, dus-întors, pentru a ajunge la școală.

AMBIANȚĂ "- 8 kilometri în cât timp îi faci? - 2 ore. - Ajungi la timp la școală? - Da."

Există un autobuz care l-ar putea duce la școală, dar părinții lui sunt prea săraci pentru a-și permite să plătească abonamentul de 100 de lei pe lună. Școala îi decontează 30 de lei, însă chiar și așa este prea scump pentru părinții băiatului, care ar trebui să contribuie cu restul de 70 de lei.

VOX "Se decontează doar o parte din bani. Într-adevăr din această cauză avem și copii care renunță la școală, copii cu situații deosebite."

VOX "- De ce nu vii cu autobuzul? Nu prea am resursele care trebuie."

Ca să ajungă la timp la cursuri, George se trezește în fiecare dimineață la ora 5. Pe ploaie sau ninsoare, băiatul străbate acest drum de doi ani. Deși îi este greu, nu se dă bătut și face totul pentru a merge la școală să învețe meseria de mecanic.

VOX "Să am o muncă, să fiu bărbat."

Chiar dacă la disciplinele din catalog George nu este premiant, la practica de profil este cel mai bun din clasă.

VOX "Este un copil deosebit. Nu are rezultate bune, are rezultate medii, dar se remarcă prin competențe profesionale de excepție."

Efortul băiatul este cu atât mai apreciat, cu cât rata de abandon școlar este destul de ridicată în județul Ialomița. Numai în primul trimestru al acestui an școlar, peste 100 de copii au abandonat cursurile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Anchetă la Școala 133 din Capitală ( 22 Ianuarie 2020 )

  Anchetă în plină desfășurare în cazul Școlii 133 din Capitală! Polițiștii s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, după ce 23 de elevi de la Școala 133 s-au simțit rău din cauza igienizării care a fost făcută în unitatea de învățământ.

 • Profesorul bătăuș din județul Bistrița-Năsăud, încătușat ( 20 Ianuarie 2020 )

  Un profesor condamnat pentru abuz față de elevi a fost încătușat în fața școlii. Este vorba despre profesorul de sport din comuna Șanț, județul Bistrița-Năsăud, condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare...

 • Ministrul Educației anunță cinci măsuri pentru debirocratizare ( 13 Ianuarie 2020 )

  Prima zi de școală a semestrului al doilea vine cu noi măsuri de la ministerul Educației. Monica Anisie, ministul de resort, a anuțat că începe debirocratizarea!

 • Daruri de Crăciun, pentru orfanii din Munteni Buzău ( 24 Decembrie 2019 )

  Moș Crăciun nu i-a uitat pe copiii rămași orfani în urma tragicului accident de microbuz din Ialomița. Reprezentanții Asociației Române pentru Propaganda Istoriei Aeronauticii București-Otopeni, in frunte...

 • Lecție de astrofizică pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 din București ( 25 Noiembrie 2019 )

  Fizica poate fi extrem de captivantă și distractivă! Elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 ”Dimitrie Sturdza” din Capitală au avut ocazia să descifreze tainele astrofizicii într-un mod inedit. Ghid le-a fost fizicianul și cercetătorul Cristian Presură.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2