Date companie
 
 
 
 

Un adolescent din Ialomița face, zilnic, 16 km pentru a merge la școală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Martie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ialomita, scoala, adolescent, mecanic, george, meserie
 

Un adolescent, exemplu de consecvență pentru colegii lui! George, un băiat în vârstă de 17 ani din județul Ialomița merge zilnic 16 kilometri pe jos, dus-întors, pentru a ajunge la școală.

AMBIANȚĂ "- 8 kilometri în cât timp îi faci? - 2 ore. - Ajungi la timp la școală? - Da."

Există un autobuz care l-ar putea duce la școală, dar părinții lui sunt prea săraci pentru a-și permite să plătească abonamentul de 100 de lei pe lună. Școala îi decontează 30 de lei, însă chiar și așa este prea scump pentru părinții băiatului, care ar trebui să contribuie cu restul de 70 de lei.

VOX "Se decontează doar o parte din bani. Într-adevăr din această cauză avem și copii care renunță la școală, copii cu situații deosebite."

VOX "- De ce nu vii cu autobuzul? Nu prea am resursele care trebuie."

Ca să ajungă la timp la cursuri, George se trezește în fiecare dimineață la ora 5. Pe ploaie sau ninsoare, băiatul străbate acest drum de doi ani. Deși îi este greu, nu se dă bătut și face totul pentru a merge la școală să învețe meseria de mecanic.

VOX "Să am o muncă, să fiu bărbat."

Chiar dacă la disciplinele din catalog George nu este premiant, la practica de profil este cel mai bun din clasă.

VOX "Este un copil deosebit. Nu are rezultate bune, are rezultate medii, dar se remarcă prin competențe profesionale de excepție."

Efortul băiatul este cu atât mai apreciat, cu cât rata de abandon școlar este destul de ridicată în județul Ialomița. Numai în primul trimestru al acestui an școlar, peste 100 de copii au abandonat cursurile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Formularul de consimțămând privind testarea antigen a elevilor, publicat ( 6 Februarie 2021 )

  Ministerul Sănătății a publicat, aseară, formularul prin care părinții își pot da consimțământul pentru testarea rapidă antigen a elevilor. Documentul poate fi descarcat de pe pagina principală a site-ului Ministerului Sănătătii.

 • Au fost stabilite condițiile în care începe școala pe 8 februarie ( 5 Februarie 2021 )

  Condițiile în care va începe școala, în 8 februarie, au fost clarificate. Din start, școlile își deschid porțile în funcție de incidența infectărilor cu SARS CoV-2 la mia de locuitori. Ministerul Educației a publicat pe site-ul edu.ro...

 • Stâna de Vale, destinația iubitorilor sporturilor de iarnă ( 19 Ianuarie 2021 )

  Strat gros de zăpadă, atmosferă de basm, aventuri de povestit la-ntoarcerea acasă și relaxare după pofta inimii! De toate acestea au parte turiștii care aleg să-și petreacă vacanța sau weekend-ul în stațiunea...

 • „Profu' online” Cumpănașu susține că face „mentorat și coaching pentru elevi și părinți” pe TikTok ( 5 Ianuarie 2021 )

  Fostul candidat la alegerile prezidențiale din 2019, Alexandru Cumpănașu, a stârnit un scandal public uriaș, după interacțiunile cu adolescenții pe platforma de socializare TikTok. „Profu.online”, cum se numește...

 • Himera educației online ( 5 Noiembrie 2020 )

  Himera învățământului online, subliniată de fostul europarlamentar Cătălin Ivan! În urma experienței sale ca membru în Comisia de învățământ a Parlamentului European, Cătălin Ivan avertizează în legătură cu consecințele negative asupra copiilor în cazul folosirii îndelungate a acestei forme de învățământ.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2