Date companie
 
 
 
 

Un adolescent din Ialomița face, zilnic, 16 km pentru a merge la școală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Martie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ialomita, scoala, adolescent, mecanic, george, meserie
 

Un adolescent, exemplu de consecvență pentru colegii lui! George, un băiat în vârstă de 17 ani din județul Ialomița merge zilnic 16 kilometri pe jos, dus-întors, pentru a ajunge la școală.

AMBIANȚĂ "- 8 kilometri în cât timp îi faci? - 2 ore. - Ajungi la timp la școală? - Da."

Există un autobuz care l-ar putea duce la școală, dar părinții lui sunt prea săraci pentru a-și permite să plătească abonamentul de 100 de lei pe lună. Școala îi decontează 30 de lei, însă chiar și așa este prea scump pentru părinții băiatului, care ar trebui să contribuie cu restul de 70 de lei.

VOX "Se decontează doar o parte din bani. Într-adevăr din această cauză avem și copii care renunță la școală, copii cu situații deosebite."

VOX "- De ce nu vii cu autobuzul? Nu prea am resursele care trebuie."

Ca să ajungă la timp la cursuri, George se trezește în fiecare dimineață la ora 5. Pe ploaie sau ninsoare, băiatul străbate acest drum de doi ani. Deși îi este greu, nu se dă bătut și face totul pentru a merge la școală să învețe meseria de mecanic.

VOX "Să am o muncă, să fiu bărbat."

Chiar dacă la disciplinele din catalog George nu este premiant, la practica de profil este cel mai bun din clasă.

VOX "Este un copil deosebit. Nu are rezultate bune, are rezultate medii, dar se remarcă prin competențe profesionale de excepție."

Efortul băiatul este cu atât mai apreciat, cu cât rata de abandon școlar este destul de ridicată în județul Ialomița. Numai în primul trimestru al acestui an școlar, peste 100 de copii au abandonat cursurile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Accident mortal, în județul Ialomița ( 12 Iulie 2020 )

  Un mort și patru răniți, între care un copil de trei ani, într-un grav accident rutier, produs pe drumul comunal dintre Roșiori și Chiroiu, în județul Ialomița! Un bărbat de 24 de ani, din Roșiori, care nu avea...

 • Elevii de-a VIII-a, de la Școala Gimnazială nr.59 din București, moment emoționant ( 18 Iunie 2020 )

  Ultimul careu din curtea școlii, la finalul clasei a VIII-a, este un moment emoționant pentru fiecare copil. Este momentul încheierii unei etape a vieții de elev și un nou pas către viitor. La Școala Gimnazială nr. 59...

 • Corturi pentru cursuri, la școlile aglomerate. Tunelurile de dezinfecție, periculoase pentru sănătate ( 9 Iunie 2020 )

  Din toamnă, elevii ar putea merge prin rotație la școală, dacă ne vom confunta cu un nou val de îmbolnăviri de COVID-19. Ministrul Educației, Monica Anisie nu exclude scenariul ca orele de curs să se desfășoare...

 • Elevii din anii terminali s-au întors la școală ( 2 Iunie 2020 )

  Elevii din anii terminali s-au întors la școală! Între 2 și 12 iunie se vor realiza numai activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale. În această perioadă, durata activităților petrecute de elevi în sălile de clasă nu va fi mai mare de trei ore pentru elevii de liceu și de două ore pentru elevii de gimnaziu, iar pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale, activitatea de pregătire nu va dura mai mult de patru ore pentru elevii de liceu și trei ore pentru gimnaziu.

 • Anchetă la Școala 133 din Capitală ( 22 Ianuarie 2020 )

  Anchetă în plină desfășurare în cazul Școlii 133 din Capitală! Polițiștii s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, după ce 23 de elevi de la Școala 133 s-au simțit rău din cauza igienizării care a fost făcută în unitatea de învățământ.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2