Date companie
 
 
 
 

Un angajat Mechel Câmpia Turzii a fost concediat după ce și-a pierdut un ochi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salarii, angajati, protest, compensatorii, ochi, bucur, gabriel, combinat, mechel, campia, turzii, disponibilizat
 

Protestul foștilor angajați de la combinatul Mechel din Câmpia Turzii nu se mai termină, iar patronatul nu dă semne că ar fi dispus să le achite disponibilizaților salariile compensatorii pe care le cer aceștia. În drama generală pe care o trăiesc oamenii care au ajuns șomeri, după ani de muncă în combinatele metalurgice patronate de compania rusească Mechel, sunt și particularități care accentuează această dramă. Unul dintre foștii angajați ai combinatului din Câmpia Turzii este un astfel de caz. În 2008, Gabriel Bucur a fost lovit în ochiul drept de un capăt de sârmă. Diagnosticul: dezlipire totală de retină. Omul a fost operat de două ori, însă medicii nu au reușit să îi redea vederea la ochiul afectat. Anul trecut, bărbatul în vârstă de 40 de ani a fost concediat. De atunci, singurul venit al familiei cu un copil de 13 ani îl reprezintă salariul soției, de 650 de lei pe lună, din care 400 de lei reprezintă rata lunară pentru un credit contractat în vremurile bune.

GABRIEL BUCUR, disponibilizat "- Din ce trăiți acum? - Din nimic! Din zero! - Și cum vă descurcați? - Nu știu! Asta vreau să îi întreb și eu pe guvernanți. Ce-i pun la copil în geantă, la școală ?!"

Gabriel este disperat! Nimeni nu-l angajează, din cauza că nu vede cu un ochi, dar nu poate primi nici pensie de boală, pe motiv că are un ochi sănătos.

GABRIEL BUCUR, disponibilizat "Ce facem noi, care avem un handicap și nu ne ia nimeni la lucru, ne respinge, nu ne bagă în seamă!? Să mergem la guvern să ne dea de mâncare? Pensie de boală nu ne dă!"

Protestatarii de la Câmpia Turzii spun că în ultima tură de disponibilizări sunt și mulți muncitori care au suferit accidente în combinat. Ei cred că, măcar în cazul acestora, conducerea Mechel ar fi trebuit să găsească o soluție de compromis.

VOX "Numai noi știm cât frig și câtă boală am băgat în fabrica asta să ajungem la anii ăștia pe drumuri și nu ne mai angajează nimeni, asta e categoric!"

Începând din iunie 2012, la combinatul din Câmpia Turzii au fost disponibilizate colectiv, în mai multe etape, circa 1.700 de persoane. Au mai rămas 300 de angajați, dar nici aceștia nu prea mai au de lucru. Foștii angajați au început protestele în urmă cu câteva săptămâni, nemulțumiți că nu și-au primit cele trei salarii compensatorii. Grupul rus Mechel a vândut recent, pentru prețul simbolic de 230 de lei, combinatele metalurgice pe care le deținea în România, către firma Invest Nikarom din București, controlată de două persoane cu cetățenie rusă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2