Date companie
 
 
 
 

Un autocar cu 70 de elevi, la un pas să cadă în prăpastie, din cauza unei alunecări de teren, în Buzău

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : elevi, prapastie, autocar
 

Zeci de elevi și profesorii lor au trecut prin clipe de groază, după ce autocarul în care se aflau a fost cât pe ce să cadă într-o prăpastie, în județul Buzău. Autocarul mergea spre Vulcanii Noroioși, pe un drum județean afectat de alunecări de teren, în momentul în care șoseaua s-a surpat. Una dintre roțile vehiculului a rămas suspendată deasupra râpei adânci de câțiva metri.

AMBIANTA trage autocarul

Nimeni nu a fost rănit, dar atât copiii cât și profesorii însoțitori au fost cuprinsși de panică. Mai multi localnici au intervenit pentru a-i scoate din autocar. Vehiculul a fost tras din curbă cu un buldoexcavator, iar cei 70 de elevi și-au putut continua excursia. Nu a fost însă singurul incident provocat de alunecările de teren. La câțiva kilometri depărtare, în comuna Berca, zeci de case riscă să cadă în gol. Malul râului Buzău s-a prăbușit, iar acum gospodăriile au ajuns pe marginea prăpastiei.

AMBIANȚĂ

Bunica Ileana trăiește de când se știe în această casă. A avut gospodărie mare, însă apa și alunecările de teren au distrus aproape tot. Grădina, cotețele animalelor și treptele de la pivniță s-au prăbușit în gol.

vox Ileana
"Când a fost ploaia mare au picat treptele si s-au dus în jos. Daca pica ziua aveam ocazia să picam cu totul, să ne prăbușim în râpă."

Nici la vecini nu e mai bine. O altă familie s-a trezit că pământul a luat-o la vale, iar o porțiune de casă a rămas suspendată.

AMBIANTA (coteț răsturnat)

VOX
"Noi am avut aici gradină de zarzavat, am avut cotețe (...) Cum mai stați acum în casă? Cu frică, ce să facem, unde să ne ducem?"

vox
"Foarte periculos și nu ia nimeni nicio masură. Ce să mai vorbim..."

Primarul spune că a cerut fonduri pentru strămutarea localnicilor sau pentru devierea râului, dar de fiecare a primit același răspuns: nu sunt bani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2