Date companie
 
 
 
 

Un avion de mari dimensiuni a aterizat, în premieră, la Sibiu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Iunie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : avion, sibiu
 

Premieră la Sibiu! Pe aeroportul orașului a aterizat unul dintre cele mai mari avioane de pasageri din lume. Vorbim de o aeronavă Boeing 777, care a venit din Statele Unite pentru a prelua sute de militari americani care au participat la un exercițiu NATO.

AMBIANȚĂ (Aterizare)

Boeing-ul 777 este cel mai mare avion care a aterizat vreodată în Transilvania.
Specialiștii au ales aeroportul din Sibiu în detrimentul celor din Cluj și Mureș datorită pistei care are o lungime de peste 2,6 kilometri.

ROBERT LYZNICKI, pilot: "Este un Boeing 777, are o autonomie de zbor de 22 de ore și poate transporta 380 de pasageri. Este un aparat de zbor fabulos, iubim Boeing-urile. (...) Sunt pentru prima data în România, prima dată pe acest aeroport."

MARIUS GÂRDEA, director, Aeroportul Internațional Sibiu: "Faptul că aeroportul din Sibiu are o pistă de doi km și 630 de metri a fost elementul determinant în alegerea aeroportului nostru."

Zeci de localnici au venit să vadă uriașa aeronavă.

VOX: "Excelentă, super, nu am mai văzut așa ceva. Ați venit special să vedeți avionul? Special."

VOX: "- Cum e? - Bine. - E mare? - Da. E mare față de ce am văzut noi. (...) Nici nu te-am dus la grădi azi numai să vedem avionul."

VOX: "Aterizarea foarte silențioasă să zic așa, chiar silențioasă pentru masivitatea lui."

La sfârșitul acestei săptămâni, un alt avion de mari dimensiuni va ajunge la Sibiu. Este vorba de un Boeing C17 Globemaster, care va aduce în România mai mulți militari NATO pentru un exercițiu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2