Date companie
 
 
 
 

Un bãrbat acuzat de mai multe escrocherii, evadat în luna august, a fost prins la Iasi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Octombrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : suceava, procuror, infractor, escroc
 

Un infractor sucevean, dat în urmãrire generalã, a fost prins de politisti, în timp ce se plimba pe strãzile din Iasi. Bãrbatul a reusit sã fugã de oamenii legii în luna august, chiar de pe holurile tribunalului unde urma sã se pronunte arestarea sa. El este acuzat de anchetatori cã a înselat mai multe persoane, chiar în timp ce era încarcerat. Acesta pretindea cã este procuror si le cerea bani în schimbul solutionãrii dosarelor penale.

AMBIANTÃ (la iesire): "- Ce fãceati la Iasi? - M-am plimbat, doamnã. - Ati fost la moaste? - Nu. M-am dus în concediu. Dar nu stiati cã sunteti cãutat? - Nu stiam."

Bãrbatul din Rãdãuti a fãcut avere în timp ce era încarcerat în Penitenciarul de la Botosani: el se dãdea drept procuror sau judecãtor si le promitea persoanelor racolate de fratele sãu cã le va rezolva problemele cu legea. Întreaga escrocherie era dirijatã printr-un telefon mobil, desi legea interzicea folosirea acestor aparate de cãtre detinuti. Anchetatorii spun cã si-a continuat activitatea si dupã ce a fost eliberat. În luna august a fost retinut pentru 24 de ore, iar - înainte sã primeascã mandatul de arest - a fugit.

AMBIANTÃ (blurat): "- Sunteti vinovat? - Da."

MIRCEA RUSU, avocat din oficiu: "Stiu de la colegii de la Politie cã era pe stradã si ca în niciun caz, cum a spus, cã s-ar fi predat. În sala de sedintã si-a recunoscut vinovãtia. Pentru instantã a fost doar o formalitate sã confirme mandatul."

CÃTÃLIN OCHIOAEI, procuror Judecãtoria Rãdãuti: "- A fost prins în Iasi. - Dar ce fãcea acolo? - Nu stim deocamdatã. Va fi prezentat pentru arestare preventivã."

Bãrbatul îsi va petrece cel putin urmãtoarele 29 de zile în arestul IJP Suceava.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2