Date companie
 
 
 
 

Un bãrbat paralizat este obligat sã restituie statului banii din pensia de handicap

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : eroare, pensii, galati, bani, tribunal, casa, barbat, contestatie, functionar, handicap, paralizat
 

Unul greșește, altul plătește! Se întâmplă la Galați, unde, un bãrbat în vârstă de 55 de ani, țintuit într-un scaun cu rotile, trebuie sã restituie statului 65.000 de lei, dupã 3 ani în care a primit pensie pentru handicap grav. Totul din cauza unei erori comisă de un angajat al Casei de Pensii. Din 2006, de când a suferit o operație de extirpare a unei tumori la nivelul coloanei vertebrale, omul a rãmas paralizat. Potrivit legii, persoanele trecute de 50 de ani, cu gradul I de handicap și care au cotizat 15 ani la Casa de Pensii, pot primi, în loc de indemnizația de invaliditate, una pentru handicap grav. Pe această prevedere legală, gălățeanul a trimis o cerere la Ministerul Muncii, care i-a fost aprobatã.

IONEL CAZACU, pensionar "- Ce sumã luați lunar, timp de 3 ani? - Pãi, cu totul, 1.800 și ceva, cu tot cu ajutorul pentru însoțitor. Pãi, eu aveam 600 pe caz de boalã și, acum, dupã recalculare, mi-a venit dublu aproape. 1.200 și ceva și plus 558 însoțitorul, a ieșit 1.800."

În urma unui control, bãrbatul a primit o înștiințare care îl obligã sã înapoieze toți banii pe care i-ar fi încasat pe nedrept, timp de trei ani. Motivul: se constatase o eroare de calcul a unui funcționar de la Casa de Pensii!

IONEL CAZACU, pensionar "Am contestat la tribunal! Acum, aștept sã vinã scrisoarea aia, cã știu când trebuie sã mã prezint la proces. Trebuie sã caut și un avocat."

Reprezentanții Casei de Pensii își recunosc vina și spun și unde s-a constatat greșeala.

NECULAI ZBURLEA, purtător de cuvânt, Casa de Pensii Galați "Data stabilirii handicapului sã fie anterioare calitãții de asigurat, deci handicapul sã fie preexistent calitãții de asigurat, adicã sã fi fost din naștere sau din copilãrie. Ceea ce nu e cazul dumnealui."

Dacã nu-i va fi aprobatã contestația, bãrbatul va reveni la pensia de invaliditate din care, lunar, statul îi va opri o treime pânã când va fi recuperat prejudiciul de 65 de mii de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2