Date companie
 
 
 
 

Un bătrân bolnav de cancer, ”tratat” cu refuz de dispecerul de la 112

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Septembrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ancheta, pacient, 112, salvare, cancer, batran, dispecer
 

Atitudine inumană! Un pacient din județul Iași a fost refuzat de o ambulanță, pe motiv că "oricum moare". Bătrânul în vârstă de 79 de ani, bolnav de cancer, trecea prin dureri cumplite, iar nepoții săi au cerut cu disperare ajutorul unei salvări. S-au lovit, însă, de răspunsul șocant al unui dispecer de la 112. Bărbatul le-a spus că ar fi inutil un drum la spital, pentru că nimeni nu îl mai poate ajuta pe batrân.

AMBIANȚĂ "V-am cerut o simplă salvare care să vină să-l preia, să-l ducă la spital și să facă ce este de făcut cu el, ce v-am cerut așa de mult?"

VOX "Când a solicitat salvarea, nu a vrut nicio salvare să îl ia. A încercat nepoata, s-a certat cu salvarea, n-a venit a spus că are cancer și trebuie să moară, atât a zis. "

Disperați, oamenii au mai sunat încă o dată. De această dată au înregistrat apelul.

CONVORBIRE TELEFONICA, NEPOT-DISPECER 112 "Nu poate sta în fund, acuză dureri foarte, foarte mari. Și la un câine de pe stradă vezi ce poți să-i faci. Vorbim de un om. Nu e vorba de asta, domnu', e vorba că vă duceti la spital, dar nu are ce să-i facă."

VOX "Până nu le-am spus că este înregistrată acea convorbire, nu au dorit să îmi trimită ambulanța. După ce au auzit că înregistrez acel apel, m-au întrebat unde să trimită ambulanță."

Conducerea Serviciului de Ambulanță Iași cercetează cazul.

VOX "S-a declanșat o anchetă de cercetare la nivelul instituției noastre, vis-a-vis de materialul apărut în presă, în care un cetățean este nemulțumit de modul de comunicare al operatorului la 112."

Bătrânul este internat acum la spital și este în stare gravă. Familia vrea să facă plângere.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2