Date companie
 
 
 
 

Un bebeluș a murit din cauza gripei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Ianuarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, medici, deces, vaccin, gripa, bebelus
 

Gripa face o nouă victimă! Un bebeluș de 11 luni a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Potrivit reprezentanților spitalului, bebelușul în vârstă de 11 luni a fost internat, în 8 ianuarie, în stare generală extrem de gravă, cu insuficiență respiratorie acută. În urma testului, s-a confirmat diagnosticul de gripă tip A. Copilașul a fost internat în Secția de Terapie Intensivă, fiind intubat. Nu a răspuns, însă, la tratament și, la patru zile de la internare a intrat în stop cardio-respirator și nu a putut fi resuscitat. Este al șaselea deces din cauza gripei în acest sezon. Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat că 105 cazuri de gripă au fost confirmate de la începutul sezonului și până acum, dar nu se poate vorbi de o epidemie.

ANA IACUB, reporter "Potrivit medicilor, pentru a nu se ajunge la complicații, gripa trebuie tratată în primele 48 de ore de la apariția simptomelor. Tratamentul constă în administrarea de medicamente antivirale, la recomandarea medicului. Doar medicul decide și în ce situații se pune problema administrării antibioticului.”

Medicii spun că metoda cea mai sigură de prevenire a îmbolnăvirilor este vaccinarea. Potrivit datelor oficiale, peste 1.200.000 de persoane au fost vaccinate în acest sezon. Tot în scop preventiv, se recomandă consumul de lichide, în special ceaiuri, iar legumele și fructele nu trebuie să lipsească din alimentație. Fructele bogate în vitamina C, precum citricele, sunt de mare ajutor în lupta cu virusul gripal. De asemenea, ceapa, usturoiul și ghimbirul au proprietăți antivirale semnificative și sunt eficiente în protejarea sănătății. Gripa este o afecțiune virală care debutează brusc, cu febră mare. Bolnavul face frisoane și are dureri musculare generalizate, cefalee intensă, nas înfundat, dureri oculare, somnolență și tuse uscate. Gripa este deosebit de contagioasă. Virusul se transmite pe cale aeriană, prin tuse, strănut sau prin obiectele contaminate.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2