Date companie
 
 
 
 

Un bebelus de 14 zile a fost operat la Insitutul Inimii din Cluj

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Iunie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : operatie, cluj, medici, bebelus, institutul, malformatie, inimii
 

Un bebeluș născut cu o malformație gravă a inimii, din cauza căreia circulația sângelui se făcea în sens invers, a fost operat pe cord la doar 14 zile de la naștere. Medicii clujeni de la Institutul Inimii l-au ținut pe masa de operație mai bine de șapte ore. Mama micuțului Raul aflase, la cateva ore dupa ce l-a adus pe lume, la maternitatea din Deva, ca bebelusul ei este in pericol.

ELENA CODREANU, mama copilului "După opt ore am aflat că are o transpoziție de vase mari, ceea ce e o malformație gravă la inimă, ce necesita o operație de urgență."

dr. MIRCEA COTUL, medic chirurg, Institutul Inimii Cluj "Este vorba de cele două vase principale care pornesc de la inimă. În acest tip de malformație au un traiect și origine exact invers decât normal, astfel încât operația presupune translocarea acestora în poziția lor normală."

ELENA CODREANU, mama copilului "-L-ați strâns în brațe? -Numai de deget, nu am voie încă, dar în orice caz, medicii fac minuni aici în clinică."

dr. MIRCEA COTUL, medic chirurg, Institutul Inimii Cluj "Operația a fost una complexă, având în vedere vârsta mică și severitatea afecțiunii cardiace."

Bebelușul este internat, acum, la Secția de Terapie Intensivă a Institutului Inimii din Cluj, unde este supravegheat permanent de personalul medical. Dacă starea sa va avea o evolutie buna, Raul va fi transferat acasă, la Deva.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2