Date companie
 
 
 
 

Un bloc cu 14 etaje din București, fără cale de acces pietonal

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Aprilie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : primaria, timisoara, bucuresti, bloc, bulevard, alee, pietonala
 

Situație absurdă pentru locatarii unui bloc din Sectorul 6 al Capitalei. Ademeniți cu promisiuni de locuințe liniștite, cu acces lejer către oraș, locatarii blocului cu 14 etaje, situat pe bulevardul Timișoara, au constatat că au fost lăsați fără cale de acces pietonal. Singura cale de a ieși sau intra, în siguranță, în zona adiacentă clădirii, este mașina personală. Ca pieton, este o întreagă aventură. Oamenii că sunt obligați să meargă foarte aproape de gardul care împrejmuiește blocul și, apoi, pe carosabil, pe lângă mașinile aflate în trafic, până la prima intersecție, unde se află și trecerea de pietoni.

MATEI GEORGE, locatar „Nu avem niciun acces pietonal, deci, practic, noi nu putem părăsi imobilul în condiții de siguranță, decât cu auto. Nu putem merge și auto și pieton, pe partea carosabilă, e clar. Lucrul acesta poate degenera și se va duce într-un domeniu al situațiilor de urgență.” 

DANIELA ONOFREI, locatară „Sunt mama unui copil de 14 ani. Trebuia să meargă la școală, însă nu-mi permit să-l las, fizic, la școală, având în vedere că este foarte periculos să meargă, acum, direct în stradă, direct în bulevard, într-un loc nepermis, printre vehicule, riscându-ți viața.” 

SIMONA HANGANU, președinte, asociația de proprietari „Cum, în 2017, sau când s-a dat autorizația pentru un bloc cu 143 de apartamente, cu spații comerciale, cu spații de birouri, să nu fie prevăzută o trecere de pietoni? „Nu beneficiem nici măcar de trotuar, nici de trecere de pietoni. Prin bunăvoința vecinilor noștri, am traversat, spre lumea civilizată, prin această gaură de gard.” 

IRINA CODREANU, reporter „Am transmis solicitări către Primăria Sectorului 6 și către Primăria Municipiului București, pentru lămurirea situației. Primăria de sector a trimis, pe teren, angajați ai serviciului control disciplină în construcții, pentru a analiza datele problemei, însă conform spuselor acestora, responsabilitatea de a rezolva cazul ar aparține Primăriei Capitalei. Din partea reprezentanților P.M.B., încă nu am primit un răspuns.”« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2