Date companie
 
 
 
 

Un bolnav de cancer, din Buzău, a murit la coadă, la Policlinică

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : tragedie, farmacie, coada, bolnav
 

Tragedie, la Policlinica din Buzău, acolo unde un pacient, în vârstă de 69 de ani, a murit în timp ce aștepta la coadă, pentru a obține medicamentele gratuite, menite să-i curme durerile. Bărbatul era bolnav de cancer, în fază terminală. Medicii au încercat să-l resusciteze, dar în zadar.

AMBIANȚĂ ...lasă-l aici, că venim acum

Bărbatul fusese internat în Spitalul județean Buzău, cu cancer la ficat, în fază terminală. Imediat după ce a fost externat, a mers direct la cabinetul de oncologie din Policlinică, pentru a se înscrie în baza de date destinată beneficiarilor de compensări și gratuități la analgezice. La un moment dat, s-a prăbușit, sub privirile uimite ale zecilor de pacienți nevoiți să îndure ore întregi la cozi interminabile.

VOX: “-Omul stătea la rând, aici, cu noi.- Tocmai ce a ieșit din spital. –Da.

VOX femeie: “-Sunteți revoltată, văd. -Da, sunt, pentru că sunt bolnavă și sunt purtată pe la uși. Nu pot să vorbesc, că nu am luat tratamentul (aproape plânge).

VOX: -E posibil așa ceva? -Da, este posibil. Mai mergeți și în spital, la Micro 14, să vedeți. Eu am stat pentru o urgență și pentru că nu am venit cu slavarea, cu ambulanța, nu m-a luat în considerare până nopatea la ora 2.”

Conducerea Spitalului Județean Buzău spune că bărbatul a fost externat conform procedurilor care se aplică în cazul bolnavilor de cancer aflați în fază terminală. În mod normal, el trebuia ținut în casă sau transferat într-o secție pentru tratament paliativ.

MARIUS ANASTASIU, manager, S.J.U. Buzău: Are un cancer hepatic, depășit din punct de vedere al gestului terapeutic. Este în ultimul stadiu. Conduita care se poate finaliza în acest caz disperat este un tratament paliativ, cu analgezice. Acest deces putea să survină în următoarele trei, patru zile, la domiciliu.

Singura secție pentru bolnavi de cancer aflați în fază terminală a funcționat în comuna Pârscov, din județul Buzău, dar a fost desființată de curând. Bărbatul avea doi copii, la Brașov, însă aceștia plăteau o rudă pentru a-l îngriji pe tatăl lor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2