Date companie
 
 
 
 

Un câine polițist dresat să depisteze țigări de contrabandă, ”angajat” la I.P.J. Prahaova

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Iunie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : prahova, tigari, politist, inspectorat, caine, lisa, dresat
 

Polițiștii prahoveni au primit întăriri! Un câine specializat în depistarea țigărilor de contrabandă întregește efectivele oamenilor legii din județul Prahova. Lisa, un ciobănesc german în vârstă de un an cu aptitudini speciale, a fost adusă de la Sibiu. Acum, este într-o perioadă de predresaj la Ploiești, pentru a se acomoda cu polițistul care îi va fi coleg de echipă. Câinele și omul petrec împreună circa opt ore zilnic.

VOX "Datorită ei a fost, așa, un sentiment de prima vedere. Am decis să trec de la poliția de proximitate, la lucrul cu câinele de serviciu. A fost o dragoste la prima vedere, ca să zic așa. Urmează să facem un curs la Centrul Chinologic Sibiu, unde vom sta 4 luni de zile și vom lucra numai pe specialitate."

După perioada de acomodare, polițistul și câinele vor pleca în misiuni.

VOX "- Credeti ca vă puteti baza pe ea? - Eu cred ca da, cum si ea se bazeaza pe mine si eu o sa ma bazez pe ea și, împreună, o să facem un cuplu perfect."

Toți angajații Inspectoratului de Poliție Județean Prahova se mândresc cu noua colegă, pentru care au fost asigurate și dotări speciale.

VOX "Este mai mult decât o dotare. Este vorba de noua noastră colegă de la Centrul de Investigare a Criminalității Economice. (...) Cum era și normal, a fost primită și o autospecială Dacia Doker, special destinată pentru acest scop, cu cușcă de protecție pentru ca câinele să fie transportat acolo unde este nevoie în condiții de siguranță."

AMBIANȚĂ "Bravo, Lisa! Bravo, fată."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Intervenție de salvare a unui câine căzut în Târnava Mare ( 21 Ianuarie 2021 )

  Intervenție emoționantă a pompierilor din Blaj! Un câine care a căzut într-un râu înghețat a fost scos la mal de salvatori. Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne...

 • Val de accidente, pe pârtiile din stațiunile prahovene ( 27 Decembrie 2020 )

  Val de accidente, pe pârtiile de schi ori săniuș! Mai mulți iubitori ai sporturilor de iarnă au ajuns să petreacă sărbătorile sub supravegherea medicilor, după ce au suferit traumatisme și chiar fracturi, pe pârtiile...

 • Fostul polițist Eugen Stan, condamnat definitiv pentru agresiuni sexuale ( 30 Octombrie 2020 )

  Fostul politist Eugen Stan din cadrul Brigăzii Rutiere București, acuzat de mai multe agresiuni sexuale asupra minorilor, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 20 de ani de închisoare.

 • Un copilaș a luat foc de la grătarul aprins de părinți ( 3 Octombrie 2020 )

  Un copil de patru ani, din județul Prahova, a suferit arsuri grave, în timp ce se afla cu părinții la un grătar. Nenorocirea s-a produs din cauză că părinții au turnat o substanță inflamabilă pe grătar, pentru a-l încinge...

 • Interlopul suspectat de uciderea lui Emi Pian, dus la audieri ( 7 August 2020 )

  Uciderea interlopului Florin Mototolea, zis Emi Pian, continuă să stârnească mari controverse. Principalul suspect în cazul de omor este Ciprian Napy, un interlop în vârstă de 27 de ani din clanul Rinu, care acționează...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2