Date companie
 
 
 
 

Un chirurg renumit din Timișoara, anchetat pentru luare de mită

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Aprilie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, timisoara, ancheta, mita, procurori, chirurg, perchezitii, pacienti, clinica, cardiovasculara, ionac
 

Un chirurg de renume din Timișoara, cercetat penal pentru fapte de corupție! Șeful clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Județean, dr. Mihai Ionac, s-a trezit cu mascații acasă, dar și la spital, pe motiv că ar fi luat mită de la pacienți, după care a fost dus la audieri. El este suspectat că că ar fi amânat intervenții pentru boli cronice grave, ca să facă operații estetice. Medicul susține, însă, că este nevinovat și că documentația ridicată de procurori din spital și din locuința sa va dovedi asta.

MIHAI IONAC, șef Clinica de Chirurgie Vasculară, S.J.U. Timișoara "Eu în continuare sunt liniștit și sper să-mi pot face meseria în continuare."

Perchezițiile au fost făcute de către ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție, cu sprijinul trupelor speciale ale Jandarmeriei, într-un dosar de corupție care vizează condiționarea efectuării actului medical de primirea unei sume de bani sau sponsorizări către un O.N.G.., au precizat anchetatorii. În timpul perchezițiilor au fost ridicate documente medicale, computere și laptopuri pe care putea fi găsite probe privind cauza.

MARIUS CRAINA, manager, Spitalul Județean de Urgență Timișoara "Se efectuează percheziții la spital, în camera având destinație depozit, registratura, camera de garda, biroul medicului Ionac, birou asistentă șefă."

Potrivit procurorilor, în anchetă sunt vizate mai multe fapte de corupție: luare de mită, abuz în serviciu și fals și privesc anumite decontări fictive de intervenții chirurgicale.

MIHAI IONAC, șef Clinica de Chirurgie Vasculară, S.J.U. Timișoara "Sunt o serie de lucruri complet neadevărate. Apopo de operațiile estetice pe bandă rulantă, e vorba de un singur caz de reconstrucție mamară, la o pacientă cu probleme, iar pentru celelalte lucruri, eu sper ca această anchetă, într-un final, să le lămurească."

MARIUS CRAINA,
manager, Spitalul Județean de Urgență Timișoara "Activitatea merge înainte, se va desfășura atât din punct de vedere medical și chirurgical pe secția respectivă."

Mihai Ionac are 50 de ani și este, de 15 ani, director executiv al Centrului de Chirurgie Laparoscopica și Microchirurgie al Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timisoara. Din 2006, este membru al Comisiei Prezidențiale pentru analiză și elaborarea politicilor din domeniul educației și cercetării din România, iar din 2009 este membru în Comisia de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă a Ministerului Sănătății. În 2008 a preluat șefia Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2