Date companie
 
 
 
 

Un contract păgubos, între spitalul din Drobeta-Turnu Severin și un laborator privat, dublează prețul analizelor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Octombrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, bani, finantare, contract, casa, laborator, asigurari, Severin, turnu, drobeta, pacienti, analize, privat, clauze
 

Analize medicale la preț dublu, în Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin! Deși unitatea sanitară are laboratoare care pot oferi astfel de servicii la jumătate de preț, prin contract, spitalul colaborează cu un laborator privat, care face analizele la prețuri pipărate. Contractul dintre spital si laboratorul de analize a fost încheiat pe 10 ani. În baza acestui contract, Spitalul Județean virează lunar, în contul laboratorului privat, aproape 400.000 de lei.

MARINICĂ STOIAN, manager, S.J.U. Drobeta-Turnu Severin ”Laboratorul taxează costul unei analize pentru colstridium la un preț de 135 de lei, iar laboratoarele din oraș, care sunt toate acreditate, fac o astfel de analiză cu 50, 60 de lei.”

ALADIN GEORGESCU, vicepreședinte, Consiliul Județean Mehedinți ”Acest contract a fost încheiat în defavoarea Spitalului Județean, în defavoarea cetățenilor, și am ajuns, acum, după câțiva ani, în situația în care spitalul să aibă o situație financiară precară, pentru că are încheiat acest contract în conditii defavorabile.”

Deși este dezavantajos pentru spital, din cauza clauzelor care favorizeaza laboratorul privat, contractul nu poate fi reziliat, iar efectul se simte în buzunarele pacienților.

VOX ”Foarte mulți pacienți fac analizele plătite. Avem trimitere, avem tot, și, la un moment dat, spune că nu mai sunt fonduri și trebuie să le plătim.”

VOX ”Eu cred că ar fi bine să facă gratuit, nicidecum cu bani, pentru că oamenii sunt amărâți, n-au de muncă. Ar trebui, oricum, la un preț foarte convenabil.”

VOX ”Noi ce sa facem?! Plătim, că n-avem încotro, sănătatea e scumpă.”

Contractul a fost atacat si de reprezentantii Curtii de Conturi, care au sesizat ca banii publici sunt cheltuiti ineficient.

MARINICĂ STOIAN, manager, S.J.U. Drobeta-Turnu Severin ”În urma controlului Curtii de Conturi, Curtea de Conturi a spus că noi, fiind asociați cu ei, să nu le mai facem plata, atât timp cât nu fac dovada cheltuielilor.”

Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin are datorii de circa 12 milioane de lei, acumulate si ca urmare a acestor contracte. Spitalul este de ani de zile într-o situație financiară precară. Banii de la Casa de Asigurări nu sunt niciodata suficienți, iar pacienții sunt nevoiți, de multe ori, să-și cumpere medicamentele de la farmacie, cu bani din buzunar.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă ( 24 Ianuarie 2020 )

  Ministerul Sănătății anunță măsuri suplimentare pentru prevenirea, limitarea și tratarea îmbolnăvirilor de gripă! Astfel, a fost organizată o colaborare interdisciplinară cu Institutele de Boli Cardiovasculare din București...

 • Alți 18 elevi ai liceului din Arad, la spital după dezinsecție ( 21 Ianuarie 2020 )

  Alți 18 elevi ai Liceului german din Arad au ajuns, aseară, la spital, acuzând simptome identice cu cele cu care s-au prezentat, săptămâna trecută, peste 40 de elevi, după o acțiune de dezinsecție și dezinfecție...

 • Grevă spontană, în depourile CFR ( 16 Ianuarie 2020 )

  Grevă spontană la depourile CFR! Sindicaliștii au protestat, nemulțumiți de transferul către CFR și pe salarii mai mici. Călătorii din peste 10 județe au fost afectați, 19 trenuri fiind blocate pe șine timp de câteva ore.

 • Amenzi la Spitalul ”Bagdasar-Arseni”, pentru nereguli privind curățenia ( 15 Ianuarie 2020 )

  Amenzi de 63.000 de lei, în urma controlului la spitalul "Bagdasar Arseni"! Controlul a fost efectuat în urma semnalului lansat în spațiul public de parlamentarul USR, Emanuel Ungureanu, privind spălarea pereților din spital...

 • Răfuială în lumea interlopă ( 11 Ianuarie 2020 )

  Răfuială în lumea interlopă! Marius Alin Alecu, alias Bebino, unul dintre liderii Clanului Sportivilor a fost tăiat cu o sabie, în plină stradă, de un membru al unui clan rival. În urma atacului Bebino s-a ales...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2