Date companie
 
 
 
 

Un contract păgubos, între spitalul din Drobeta-Turnu Severin și un laborator privat, dublează prețul analizelor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Octombrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, bani, finantare, contract, casa, laborator, asigurari, Severin, turnu, drobeta, pacienti, analize, privat, clauze
 

Analize medicale la preț dublu, în Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin! Deși unitatea sanitară are laboratoare care pot oferi astfel de servicii la jumătate de preț, prin contract, spitalul colaborează cu un laborator privat, care face analizele la prețuri pipărate. Contractul dintre spital si laboratorul de analize a fost încheiat pe 10 ani. În baza acestui contract, Spitalul Județean virează lunar, în contul laboratorului privat, aproape 400.000 de lei.

MARINICĂ STOIAN, manager, S.J.U. Drobeta-Turnu Severin ”Laboratorul taxează costul unei analize pentru colstridium la un preț de 135 de lei, iar laboratoarele din oraș, care sunt toate acreditate, fac o astfel de analiză cu 50, 60 de lei.”

ALADIN GEORGESCU, vicepreședinte, Consiliul Județean Mehedinți ”Acest contract a fost încheiat în defavoarea Spitalului Județean, în defavoarea cetățenilor, și am ajuns, acum, după câțiva ani, în situația în care spitalul să aibă o situație financiară precară, pentru că are încheiat acest contract în conditii defavorabile.”

Deși este dezavantajos pentru spital, din cauza clauzelor care favorizeaza laboratorul privat, contractul nu poate fi reziliat, iar efectul se simte în buzunarele pacienților.

VOX ”Foarte mulți pacienți fac analizele plătite. Avem trimitere, avem tot, și, la un moment dat, spune că nu mai sunt fonduri și trebuie să le plătim.”

VOX ”Eu cred că ar fi bine să facă gratuit, nicidecum cu bani, pentru că oamenii sunt amărâți, n-au de muncă. Ar trebui, oricum, la un preț foarte convenabil.”

VOX ”Noi ce sa facem?! Plătim, că n-avem încotro, sănătatea e scumpă.”

Contractul a fost atacat si de reprezentantii Curtii de Conturi, care au sesizat ca banii publici sunt cheltuiti ineficient.

MARINICĂ STOIAN, manager, S.J.U. Drobeta-Turnu Severin ”În urma controlului Curtii de Conturi, Curtea de Conturi a spus că noi, fiind asociați cu ei, să nu le mai facem plata, atât timp cât nu fac dovada cheltuielilor.”

Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin are datorii de circa 12 milioane de lei, acumulate si ca urmare a acestor contracte. Spitalul este de ani de zile într-o situație financiară precară. Banii de la Casa de Asigurări nu sunt niciodata suficienți, iar pacienții sunt nevoiți, de multe ori, să-și cumpere medicamentele de la farmacie, cu bani din buzunar.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2