Date companie
 
 
 
 

Un cuplu dintr-o comună suceveană a împlinit 75 de ani de căsnicie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Ianuarie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : primarie, suceava, casnicie, cuplu, enea, natalia, iftode, adancata, lonveviv
 

Trei sferturi de veac împreună! O femeie și un bărbat dintr-o comună suceveană au sarbatorit 75 de ani de căsnicie, timp în care au adus pe lume 5 copii, de la care au primit în dar 11 nepoți si 8 strănepoți. Soții Enea și Natalia Iftode de la Adâncata au trecut în viață și prin bune și prin rele. Au avut necazuri și greutăți, pe care le-au trecut umăr lângă umăr, au avut și bucurii pe care și le-au împărtășit și, mai presus de toate, s-au iubit. Acum, mai au o singură dorință: să moară împreuna ca să nu plângă unul după celălat! Enea Iftode are 96 de ani, iar soția lui, Natalia, are 94 de ani. Ei spun că o căsnicie atât de lungă are la bază îngăduința și înțelegerea.

VOX "Cu îngăduință se fac toate treburile! Nervii ăștia nu fac bine niciodată, niciodată nu fac nervii bine! Te enervezi și faci ce nu trebuie!"

VOX "Domnule, în gospodărie se numește unul, nu doi. Adică, eu și soția suntem unul. A spus un cuvânt, l-am făcut și eu la fel. Am spus un cuvant, la fel. Trebuie să mergi numai unul."

Străbunicii au și un sfat pentru tinerii care vor să-și întemeieze o familie pentru toată viața.

VOX "Ce-i mai bun și ce-i mai bun, să ai inimă bună, să ai blândețe. "

Moș Enea a fost și în război. El a plecat pe front chiar la două săptămâni după nuntă. A fost rănit, însă a scăpat cu viață. El îi mulțumește și acum Celui de Sus că l-a ajutat să se întoarcă întreg acasă.

VOX "După ce m-am căsătorit, la 14 zile, am prins război. În război auzi de morți tot timpul. Ăsta-i războiul! Distruge lumea, ăsta-i răzbiul! Îți spun cu frica lui Dumnezeu, așa umblau gloanțele printre noi și nu m-a atins niciunul. Nu stiu cum am scăpat și să trec eu printre atâtea gloanțe."

Bătrânii nu au fost ocoliți de cea mai mare suferință pe care o poate avea un părinte: să-și îngroape copilul... Și nu o dată, ci de două ori! Au reușit să treacă, însă, și peste momentele de durere cruntă și caută, acum, să se bucure de cei 11 nepoti și 8 strănepoti, mândria neamului lor. Primăria din Adâncata are în plan să le acorde soților Natalia și Enea Iftode medalie și diplomă care să îi desemneze oficial ca fiind cel mai longeviv cuplu din comună.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2