Date companie
 
 
 
 

Un elev a fost notat eronat la evaluarea națională, profesorii vor fi sancționați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : evaluare, mehedinti, profesori, ancheta, nationala, elev, greseala, inspectorat, contestatie, romana, puncte, nota, corectori
 

Anchetă în Mehedinți, după ce profesorii corectori au greșit nota unui elev, la evaluarea națională. Băiatul, din comuna Vânju Mare a fost șocat să afle că a luat nota 3,80 la limba română, deși a terminat clasa a opta cu 10 pe linie. A făcut contestație, iar ulterior lucrarea sa a primit nota 8.10.

AMBIANȚĂ "A plâns și el, ne-am necăjit și noi foarte rău. Când un copil învață, te duci până în pânzele albe, problema e că sunt oameni de la țară care nu au cunoștințe în domeniu care nu se duc mai departe"

VOX"V-ați speriat? Bineînțeles că m-am speriat pentru copil și într-adevăr mie ziua de atunci nu mi-o poate da nimeni înapoi. Cum ați reacționat? Păi cum să reacționez, am mers la inspectorat, să întreb ce s-a întâmplat, am avut încredere în copilul meu și în ce a făcut."

VOX "Chiar m-am mirat, am fost profesoara lui de chimie și știam că e un elev foarte bun. Am văzut nota și chiar m-am mirat cum a ajuns de la 10 la trei."

După contestație, nota elevului s-a mărit cu aproape cinci puncte, iar reprezentanții Inspectoratului Școlar spun că a fost o mică greșeală.

SIMONA TATOMIR, președinte, comisia de evaluare Mehedinți "De la un 3,80 a ajuns la un 8,10. Se pare că a fost o mică greșeală din partea corectorilor, o să analizăm situația săptămâna viitoare în Consiliul de Administrație, o punem pe seama oboselii."

MIRELA PINTEA ENEA, inspector școlar general, I.Ș.J. Mehedinți "Am încercat să luam legătura cu profesorii evaluatori, au venit cu borderourile ciorne. Nu s-a greșit la evaluare, însă în momentul în care s-a transcris de pe borderoul ciornă pe cel final s-a transcris greșit. Probabil oboseala, suprasolicitarea și-a spus cuvântul în această situație."

Profesorii corectori vor fi sancționați, decizia urmând să fie luată săptămâna viitoare în cadrul Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Mehedinți.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2