Date companie
 
 
 
 

Un fals comisar de la Garda Financiară, în control la magazinele alimentare din Brașov

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : magazine, control, bani, brasov, fals, politisti, garda, financiara, casa, protectia, consumatorilor, barbat, alimentare, comisar, registrul, unic
 

Un bărbat din Brașov a găsit o modalitate de a face rost de bani fără prea multă bătaie de cap! El intra în magazinele alimentare și se prezenta drept comisar la Garda Financiarã, după care se apuca să verifice, chipurile, stocul de marfă și banii din casă. Individul a mers până acolo, încât le-a dat și avertismente agenților economici, pentru nereguli constatate. O vânzătoare mai circumspectă a mirosit, însă, că e ceva în neregulă cu așa-zisul comisar.

VOX "Un tip, așa, la vreo 42-45 de ani, cu o scurtã albastrã pânã în talie, cu pãr creț, mi-a arãtat, așa, o legitimație, cã e de la Gardã. - Cum v-a trezit o suspiciune? - Era un client, aici, și mi-a zis cã mirosea a alcool când a venit și felul cum era îmbrãcat."

Individul lua bani din casă, de obicei, sume mici. Intenția lui era de a nu trezi suspiciuni, dar tocmai asta l-a dat de gol!

VOX vânzatoare "A luat banii, a venit aici, io serveam. S-a-ntors, mi-a zis cã am 10 lei lipsã. Zic: tot ce se poate, dar chiar 10 lei fix?!"

Impostura a fost descoperită de reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Brașov. Ei au constatat, pe când completau Registrul unic de control la mai multi agenti economici, că, înaintea lor, la respectivele firme s-a prezentat un fals comisar al Garzii Financiare. Potrivit comisarilor de la Protecția Consumatorilor, în Registrului unic de control există anumite elemente ce trebuie completate, și, o persoană care nu aparține instituției, nu are de unde să le cunoască. Prin urmare, consemnările falsului comisar erau eronate.

SORIN SUSANU, comisar șef, C.R.P.C. Brașov "S-a confirmat faptul cã persoana, care a efectuat controlul și a scris în Registrul Unic de Control, era un fals comisar al Gãrzii Financiare, care, din pãcate, a ajuns la mai mulți agenți economici."

Polițiștii îl cautã, acum, pe falsul comisar, care riscã pânã la 3 ani de închisoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2