Date companie
 
 
 
 

Un fals comisar de la Garda Financiară, în control la magazinele alimentare din Brașov

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : magazine, control, bani, brasov, fals, politisti, garda, financiara, casa, protectia, consumatorilor, barbat, alimentare, comisar, registrul, unic
 

Un bărbat din Brașov a găsit o modalitate de a face rost de bani fără prea multă bătaie de cap! El intra în magazinele alimentare și se prezenta drept comisar la Garda Financiarã, după care se apuca să verifice, chipurile, stocul de marfă și banii din casă. Individul a mers până acolo, încât le-a dat și avertismente agenților economici, pentru nereguli constatate. O vânzătoare mai circumspectă a mirosit, însă, că e ceva în neregulă cu așa-zisul comisar.

VOX "Un tip, așa, la vreo 42-45 de ani, cu o scurtã albastrã pânã în talie, cu pãr creț, mi-a arãtat, așa, o legitimație, cã e de la Gardã. - Cum v-a trezit o suspiciune? - Era un client, aici, și mi-a zis cã mirosea a alcool când a venit și felul cum era îmbrãcat."

Individul lua bani din casă, de obicei, sume mici. Intenția lui era de a nu trezi suspiciuni, dar tocmai asta l-a dat de gol!

VOX vânzatoare "A luat banii, a venit aici, io serveam. S-a-ntors, mi-a zis cã am 10 lei lipsã. Zic: tot ce se poate, dar chiar 10 lei fix?!"

Impostura a fost descoperită de reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Brașov. Ei au constatat, pe când completau Registrul unic de control la mai multi agenti economici, că, înaintea lor, la respectivele firme s-a prezentat un fals comisar al Garzii Financiare. Potrivit comisarilor de la Protecția Consumatorilor, în Registrului unic de control există anumite elemente ce trebuie completate, și, o persoană care nu aparține instituției, nu are de unde să le cunoască. Prin urmare, consemnările falsului comisar erau eronate.

SORIN SUSANU, comisar șef, C.R.P.C. Brașov "S-a confirmat faptul cã persoana, care a efectuat controlul și a scris în Registrul Unic de Control, era un fals comisar al Gãrzii Financiare, care, din pãcate, a ajuns la mai mulți agenți economici."

Polițiștii îl cautã, acum, pe falsul comisar, care riscã pânã la 3 ani de închisoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Vedete la Zoo ( 4 August 2021 )

  Primii pui de panda roșu născuți în România, la Grădina Zoologică din Brașov, au fost prezentați publicului, la opt săptămâni de la naștere. Sunt puii lui Peggy și Benji, singurele exemplare de panda roșu din țara noastră. Micuții au trecut cu bine de perioada critică, iar acum se dezvoltă normal.

 • Metoda „Pandora”, folsotă de hoții de mașini de lux ( 16 Iunie 2021 )

  O metodă de furt a mașinilor de lux dotate cu sistemul ”keyless entry”, în atenția polițiștilor, care transmit o avertizare posesorilor de astfel de autovehicule! Conform polițiștilor, hoții folosesc...

 • Un bărbat a fost înjunghiat chiar sub privirile amuzate ale trecătorilor, la Deva ( 10 Iunie 2021 )

  Caz șocant, la Deva! Un bărbat de 48 de ani a fost înjunghiat în plină stradă, sub privirile impasibile și chiar amuzate ale trecătorilor. Vă avertizăm, urmează imagini cu impact emoțional.

 • Percheziții într-un dosar de înșelăciune, în județul Vaslui ( 1 Iunie 2021 )

  Val de percheziții în locuințele unor persoane suspectate de infracțiuni economice, în județul Vaslui! Peste 100 de polițiști și jandarmi, sub supravegherea procurorilor Parchetului...

 • Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, plasat sub control judiciar ( 28 Aprilie 2021 )

  Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, plasat sub control judiciar! Procurorii anticorupție au anunțat începerea urmăririi penale a lui Alexe și l-au plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, perioadă...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2