Date companie
 
 
 
 

"Un interior glisant", de Gheorghe Vidican, la Gaudeamus

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Noiembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lansare, Gheorghe Vidican, poezie
 

Celebrul poet contemporan, Gheorghe Vidican, și-a lansat cartea "Un interior glisant" la Târgul Internațional de carte Gaudeamus. Prin aceast volum, autorul a vrut să scoată în evidență realitatea pe care o trăim zi de zi.

MIRCEA MIHĂIEȘ, critic literar

"Mă aflu în această nebunie a târgului adus de un eveniment deosebit de plăcut și anume lansarea celei mai noi cărți a unui prieten, Gheorghe Vidican. Ceea ce m-a atras la poezia lui a fost întotdeauna sinceritatea. Este un poet al transpunerilor directe... fără o retorică încărcată. Este un fel de Blaga mai tânăr, mai blând. Cartea reprezintă o cotitură."

GHEORGHE VIDICAN, poet

"Pentru mine poezia este viață, poezia este aer. Această carte a fost scrisă cu sufletul de a remodela poezia în alte forme și alte idei. Rămâne să hotărască timpul dacă sunt ceea ce am dorit, dacă am reușit să fac din poezia mea."

Gheorghe Vidican a debutat în anul 1968 în culegerea de versuri a elevilor bihoreni "Mlădițe bihorene". Până în prezent, Vidican a lansat 19 volume. De asemenea a publicat poezie și interviuri în majoritatea revistelor de cultură din țară. Celebrul poet este și membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timișoara. « înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • "Înflorirea Frigului", la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus ( 23 Noiembrie 2019 )

  Îndrăgitul poet contemporan, Gheorghe Vidican, și-a lansat cartea "Înflorirea FriguluI", la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus. Prin aceast volum, autorul a vrut să scoată în evidență realitatea pe care o trăim zi de zi, atât cu bune cât și cu rele. Totodată, autorul vrea să transmită că oricând există o speranță.

 • Alexandru Sfârlea și-a lansat primul său roman la sediul Baroului Bihor ( 12 Aprilie 2019 )

  Cunoscutul poet orădean Alexandru Sfârlea și-a lansat primul său roman la sediul Baroului Bihor din Oradea! “Strol” este o aparitie inedită, născut din ideea că uneori timpul nu mai are răbdare. În momentul în care cititorul va deschide acest volum a lui Alexandru Sfârlea va descoperi o viață plină de întâmplări și neprevăzut ce a meritat să fie scrisă pe hârtie.

 • Tramvaiul poeziei ( 21 Martie 2019 )

  Tramvaiul poeziei a circulat prin Capitală! Cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei, tramvaiul galben a circulat în această după-amiază pe traseul Depoul Victoria până la Piața Sfântu Gheorghe și retur. „Tramvaiul poeziei” a fost decorat cu mesaje lirice, strofe sau versuri cunoscute, realizate într-un mod inedit, surprinzător și actual de elevii de liceu. Acestea au fost lipite pe geamuri și pe scaune, iar călătorii interesați le-au pot lua cu ei pentru a le păstra drept amintire.

 • Piatra Neamț, gazdă primitoare ( 19 Martie 2019 )

  Orașul Piatra Neamț, gazdă primitoare pentru Național FM! Primul care s-a bucurat de prezența noului post de radio din oraș a fost chiar primarul Dragoș Chitic, care a dorit să ureze echipei Național FM, un călduros bun venit.

 • Pietrenii pot asculta programele Național FM pe frecvența 100,7 FM ( 19 Martie 2019 )

  Debut cu dreptul pentru Național FM la Piatra Neamț! Pietrenii prezenți la concertul de excepție organizat în cinstea lansării noii frecvențe le-au spus realizatorilor emisiunilor Național FM ce muzică își doresc să asculte, de aici înainte. Pe scenă au urcat, rând pe rând, artiști de excepție, precum Valy Stoleru Band, Andreea Antonescu, Pepe sau trupa Proconsul.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2