Date companie
 
 
 
 

Un medic de la Spitalul de Urgențã din Târgu Jiu, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru malpraxis

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : suspendare, medic, inchisoare, targu, cabinet, jiu, tanara, ucidere, culpa, condamnat, spitalul, privat, legisti, streptococ, dureri, spate
 

Un medic de la Spitalul Județean din Târgu Jiu a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. Pedeapsa i-a fost datã pentru ucidere din culpã, dupã ce o tânãrã de 24 de ani a murit, la scurt timp dupã tratament. Decizia instanței nu este definitivã. Nenorocirea s-a produs în urmã cu exact cinci ani. Tânãra avea dureri de spate, când a mers la Unitatea de Primiri Urgențe, a spitalului din Târgu Jiu. Medicul Liliana Puiu Crãciun i-a administrat calmante după consultația la spital și, ulterior, un tratament injectabil, dar la cabinetul privat. Dupã douã sãptãmâni, fata a murit la spital. Legiștii au stabilit cã fata a fãcut o infecție de la un streptococ luat din cabinetul medicului. Rudele fetei se așteptau la o pedeapsã mai asprã.

VOX "- Ce s-a stabilit la toate comisiile? - Din cauza ei. Aș fi vrut și mai mult, că, pe fata mea, n-o aduce nimeni înapoi. - Ce i-ați transmite acestui medic? - Să nu mai facă medicină. Fata mea a zis "mami, să nu mai facă rău și la altul.". Poate știți ce înseamnă durerea să pierzi un copil."

Conducerea Spitalului din Târgu Jiu a luat mãsuri împotriva medicului, încã de la trimiterea în judecatã.

CLAUDIA MANU, manager, Spitalul Județean Târgu Jiu "De la începerea procesului, doamna doctor a fost demisă din funcția de șef de secție. Actualmente, nu avem ce măsuri să luăm, deoarece nu există o sentință definitivă!"

Medicul condmanat își susține nevinovãția și spune cã infecția a provenit, de fapt, din Spitalul Județean.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2