Date companie
 
 
 
 

Un miliard de euro, cuantumul prejudiciilor de recuperat în dosare penale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Martie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : prejudiciu, euro, ANAF, dosare, inculpat, miliard, penale, kovesi, averea
 

Aproximativ un miliard de euro trebuie să între în bugetul statului, în urmă investigațiilor DNA. Cel puțin așa a declarat procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în timpul unei dezbateri la care au participat magistrați, diplomați și reprezentanți ai ANAF. Tema principală a dezbaterii a fost recuperarea prejudiciilor produse în dosare penale în care s-au pronunțat hotărari definitive. Șefa DNA a spus că, potrivit unui studiu european, inculpații preferă să stea la închisoare, dar să nu li se ia averea, situație care se poate regăsi și România.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter ”Procurorul șef al Direcției Naținale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a precizat că persoanele cercetate preferă să își ascundă bunurile în străinătate sau să plece cu totul din țară. Potrivit șefei DNA, în ultimii ani, valoarea bunurilor indisponibilizate de procurori a crescut, menționând că, referitor la acest aspect, legislația este suficient de clară și previzibilă.”

LAURA CODRUȚA KOVESI, procuror-șef DNA ”Un miliard bani la buget, în urmă investigațiilor DNA. Nou ne-am îndeplinit atribuțiile. Siogur, acum 2-3 ani urmăream procentul de executare definitivă, era la 10%. Să ne imaginăm ce am putea face cu un miliard de euro.”

S-a creat impresia că ANAF nu are capacitatea de a retrage din conturi banii indisponibilizați, însă, există mai multe aspecte care duc la activități suplimentare și necesită mai mult timp și mai multe resurse, a declarat directorul adjunct al Directiei Executari Silite Cazuri Speciale din ANAF, Toni Avram, în timpul dezbaterii. El a precizat că structura din care face parte se ocupa de recuperarea prejudiciilor în marile dosare de corupție sau crimă organizată și nu o să scape nimeni de plată, mai devreme sau mai tarziu. Avram a explicat ca in cadrul Directiei 80 de oameni instrumentează peste 20.000 de dosare de executare silită, derivate din hotărâri judecătorești pe cauze penale. Șeful Direcției a adăugat că peste 400 de milioane de lei au fost recuperați din valorificarea bunurilor de la înființarea direcției și până în prezent.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2