Date companie
 
 
 
 

Un munte de gunoaie, pe malul Dunarii, la Galati

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Iulie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ploi, galati, Dunare, lemne, localnici, plastic, pungi, sesizari
 

Mii de bidoane din plastic, pungi sau lemne compun decorul dezolant apărut pe malurile Dunării, la Galați, în urma ploilor torențiale, care au provocat umflarea afluenților din întreaga țară. Autoritățile au întrunit Comitetul pentru Situații de Urgență, în urma sesizărilor primite de localnicii care fac baie sau pescuiesc în apele Dunării.

VOX "Multe bidoane curgeau la vale, într-un cot acolo. Am fost și ieri, și alaltăieri. Chiar ieri nu am avut unde să ne scăldăm din cauza mizeriei care curgea la vale."

VOX "S-a strâns gunoiul din toată țara. Înainte, era fiecare cu gunoiul lui, acum a venit totul, e aici."

Unii oameni transformă acțiunile de ecologizare într-o mică afacere.

VOX "- Cât luați pe kil de pet? - În jur de 6.000. Și lemnele, ce e stejar, ce mai e, brad, folosim la foc."

PAUL FLOREA, prefect, jud. Galati "E o problemã serioasã, poluare destul de gravã, avem responsabilitãți, avem grijã ca aceste gunoaie sã nu ajungã în aval. Cei care ne-au trimis aceste gunoaie puteau sã-și ia și ei mãsuri acolo, așa cum facem și noi acum."

Îngrijirea apelor Dunării cade în sarcina Apelor Române, iar cea a malului în sarcina Primăriei orașului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • În iulie, temperaturi caniculare și disconfort termic ( 29 Iunie 2020 )

  Val de căldură în iulie, avertizează meteorologii! Mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, mai ales în zonele de câmpie.

 • Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară ( 26 Iunie 2020 )

  Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea...

 • Viiturile au făcut victime, ploile torențiale și inundațiile continuă ( 23 Iunie 2020 )

  Un bărbat de 56 de ani a fost găsit, în această dimineață, fără suflare, în apa unui pârâu din județul Bihor. Tragedia s-a produs în satul Săliște de Vașcău. Omul, care a fost văzută ultima oară lângă pârâul...

 • Urmările ploilor torențiale și avertizarea meteorologilor ( 17 Iunie 2020 )

  Ploile torențiale din ultimele 48 de ore au provocat uinundarea unor străzi și pasaje rutiere din București și județul Ilfov. Cele mai mari probleme au fost la pasaju de pe Șoseaua București-Târgoviște, unde nu s-a mai putut circula.

 • 140 de locuințe și peste 200 de curți și anexe, inundate ( 16 Iunie 2020 )

  Dezastru provocat de ploile abundente, în majoritatea județelor din țară! 140 de locuințe, peste 200 de curți și anexe gospodărești, opt instituții publice și 21 de străzi din 20 de județe au fost grav afectate de ploile torențiale din ultimele 24 de ore.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2